Aktualno
StoryEditor

EKSKLUZIVNO: Agrokom natura preuzela Invest Sedlić od Zvonimira Sedlića

26. Travanj 2019.

Agrokom natura u vlasništvu Admira Baždara preuzela je bjelovarski Invest Sedlić. Dosadašnji vlasnik Zvonimir Sedlić ostao je prokurist i kako je izjavio za Lider, nastavit će raditi na projektima koje je započela ova kompanija.

- Upravo zbog realizacije projekata odlučili smo se za sinergiju s poslovno bliskom tvrtkom Agrokom natura iz Gunje i očekujem da ćemo vrlo brzo imati vrlo lijepu priču važnu za lokalnu zajednicu, ali i za Hrvatsku – rekao je Sedlić.

Nije htio konkretnije reći o čemu se radi, osim da žele razviti sektore poljoprivredne proizvodnje i trgovine, ali je u  intervjuu Lideru krajem listopada prošle godine izjavio da je riječ ‘o visokotehnološkoj proizvodnoj investiciji na području Slavonije koja će omogućiti proizvodnju proizvoda s visokom dodanom vrijednošću namijenjenu prije svega prehrambenoj industriji‘.

Agrokom natura se bavi organskom proizvodnjom poljoprivrednog sjemena i svinja, a akvizicijom Invest Sedlića šire svoj portfelj na otkup i prodaju žitarica. Inače Invest Sedlić je prema podacima iz Poslovne Hrvatske 2017. završio s 202 milijuna kuna prihoda i neto dobiti od dva milijuna kuna (još nema podataka za 2018.), a zahvaljujući snažnom i neprekidnom rastu prethodne je dvije godine uvršten u izbor ‘1000 kompanija koje inspiriraju‘, koji svake godine objavljuje Londonska burza.

Takvu je tvrtku preuzela Agrokom natura koja je pak 2017. završila s prihodom od 20 milijuna kuna i neto dobiti od 430 tisuća kuna, a njezin je vlasnik Admir Baždar imenovan za jedinog člana Uprave Invest Sedlića.

19. travanj 2024 09:14