Aktualno
StoryEditor

EKSKLUZIVNO Uprava Spin Valisa na čelu sa Zdravkom Jelčićem povlači se s funkcije

05. Svibanj 2019.

Predsjedniku Uprave Spin Valis grupe Zdravku Jelčiću produžen je mandat za devet mjeseci počevši od 1. ožujka ove godine, što znači da bi na čelu tvrtke trebao ostati do kraja godine. Zanimljivo je da mu je lani u isto vrijeme, kao i ostalim članovima Uprave – Vinku Pisaroviću, Miljenku Katrančeku i Marku Žmiretu – mandat produžen na godinu dana, a prije toga je redovito produživan na pet godina.

Razlog zašto im je mandat produžen najprije za godinu dana, a sada za devet mjeseci je taj što se njih četvorica zbog godina žele povući i prepustiti upravljanje mlađima.

- Plan je bio da već od ožujka ove godine direktori komercijale, financija i proizvodnje u našim tvrtkama postanu članovi Uprave i zato smo lani imenovani samo na jednu godinu. No početkom ove godine zamoljeni smo da ostanemo na čelu kompanije još ovu godinu kako bi se oni mogli dodatno pripremiti za buduće upravljanje, iako smo na njih već prebacili dosta operativnih nadležnosti – kaže Jelčić.

Aktualni članovi Uprave na čelu s Jelčićem imaju zajedno oko 75 posto vlasničkog udjela, a od sljedeće godine trebali bi postati članovi Nadzornog odbora s tim što će, kaže Jelčić, i dalje sudjelovati u strateškim odlukama kompanije.

23. srpanj 2024 03:37