Aktualno
StoryEditor

EOS Grupa potvrdila ‘A‘ rejting za izvrsno poslovanje

24. Srpanj 2018.

Agencija za procjenu kreditne sposobnosti Euler Hermes Rating po četrnaesti je put zaredom dodijelila najvišu „A“ ocjenu EOS Holdingu, čime je još jednom potvrđena visoka stručnost i dobra kreditna sposobnost kompanije. Revizori su istaknuli vodeću tržišnu poziciju tvrtke u Njemačkoj te njezinu snažnu poziciju u zapadnoj i istočnoj Europi, a na ocjenu je utjecalo i dugogodišnje iskustvo u obradi loših zajmova (NPL-ova), kao i u otkupima potraživanja.

>>>EOS Grupa zaradila impresivnih 195,4 milijuna eura

"Prošle smo godine uložili 0,5 milijardi eura u otkupe potraživanja, što ukazuje na važnost daljnjeg razvoja ovog segmenta poslovanja za EOS Grupu. Upravo stjecanje portfelja osiguranih potraživanja za nas predstavlja posebno privlačno tržište rasta. Trenutno smo aktivni u jedanaest europskih zemalja u ovom poslovnom segmentu te se i dalje planiramo širiti“, istaknuo je Justus Hecking-Veltman, član Uprave EOS Grupe zadužen za financije. Osim toga, Euler Hermes Rating posebno je pohvalio kontinuirano širenje stručnosti tvrtke u procjeni nekretnina, razvoju i realizaciji povezanih projekata. Kao rezultat procjene, revizori su dokazali da EOS predstavlja nizak financijski rizik u poslovanju zbog svoje vrlo stabilne likvidnosti te kontinuirano visoke i dosljedne razine zarade.

Prateći EOS Grupu, tvrtka EOS Matrix na hrvatskom je tržištu, zahvaljujući pozitivnim poslovnim rezultatima u 2017. godini, očekivano zadovoljila sve stroge financijsko-analitičke kriterije te ponovno stekla pravo postati nositelj A Certifikata bonitetne izvrsnosti koji dodjeljuje tvrtka Bisnode. „Ovaj certifikat pozicionira nas u skupinu od 5% najboljih poduzeća na domaćem tržištu i dodatni je poticaj da nastavimo s daljnjim ulaganjima. EOS Matrix usmjeren je na učinkovitu podršku u naplati potraživanja svojim klijentima koji kroz angažman agencije imaju mogućnost u potpunosti se fokusirati na vlastito poslovanje.“ istaknula je Barbara Cerinski, direktorica tvrtke EOS Matrix.

>>>EOS Grupa ostvarila najbolje rezultate u povijesti

Ovaj certifikat jedan je od najvažnijih europskih standarda na temelju kojeg se definira kvaliteta poslovanja i međunarodno je priznata oznaka ekonomske kvalitete i izvrsnosti poslovnog subjekta.

22. travanj 2024 01:37