Aktualno
StoryEditor

Glavna skupština MOL-a odobrila isplatu dividende od 94 milijarde forinti

12. Travanj 2018.

Na Glavnoj skupštini MOL-a održanoj u četvrtak u Budimpešti dioničari su odobrili izvješće Uprave u vezi financijskog poslovanja za 2017. godinu, a odobrili su i konsolidirano financijsko izvješće. Uz to je Glavna skupština odobrila rad Uprave tijekom poslovne 2017. godine te dala razrješnicu članovima Uprave, kaže se u MOL-ovom priopćenju.

>>>Šef MOL-a Mađarska postaje šef Ine, Áldott odlazi u NO MOL-a

Glavna skupština prihvatila je prijedlog Uprave o raspodjeli dobiti putem isplate dividende od 94 milijarde forinti, što predstavlja značajno povećanje u usporedbi s prošlom godinom. Osnovna dividenda porasla je za 9 posto, na 85 forinti po dionici u usporedbi s prošlogodišnjih 78,125 forinti po dionici. Time se nastavlja trend postupnog povećanja redovite dividende koji je prisutan posljednjih godina. Uz to, dioničari su odobrili posebnu dividendu koju je predložila Uprava na temelju snažnog novčanog toka ostvarenog u 2017. Posebna dividenda iznosi dodatnih 50% iznosa osnovne dividende odnosno 42,5 forinti po dionici, čime ukupna dividenda po dionici za financijsku 2017. godinu iznosi 127,5 forinti, navode u MOL-u.

>>> Aldott: U RH nema tržišta za dvije rafinerije nafte 

Glavna skupština odobrila je prijedlog Uprave da Zsolt Hernádi ponovno bude izabran za člana Uprave. Uz Zoltána Áldotta i András Lánczi je izabran za člana Nadzornog odbora, a dioničari su ujedno odobrili i izbor Csabe Szabóa za člana Nadzornog odbora kao predstavnika zaposlenika.

Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe, osvrnuo se na Glavnu skupštinu: "Želio bih zahvaliti našim dioničarima na njihovoj potpori odlukama koje je predložila Uprava. Počašćen sam što započinjem još jedan mandat kao predsjednik Uprave MOL Grupe. 2017. je bila uspješna godina tijekom koje smo uložili mnogo truda kako bismo započeli ostvarivati našu stratešku transformaciju za razdoblje nakon doba motornih goriva, istovremeno ostvarujući izuzetne financijske i operativne rezultate. Naš snažni financijski okvir omogućit će nam da u 2018. godini nastavimo transformaciju našeg poslovanja te da u nadolazećim godinama postupno povećamo povrat investicije našim dioničarima."

04. prosinac 2023 13:02