Aktualno
StoryEditor

Goran Marić: Komercijalizirat će se zapuštena državna imovina na Visu

12. Rujan 2018.

Ministar državne imovine Goran Marić razgovarao je s viškim gradonačelnikom Ivom Radicom o aktivaciji  zapuštene državne imovine na području Grada Visa, a u prvom redu bivših vojarni, te je dogovoreno koje će nekretnine biti darovane Gradu, a koje će putem javnog natječaja biti komercijalizirane, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva.

Na radnom sastanku u utorak u viškoj gradskoj upravi ministar Marić je rekao kako je otok Vis "gotovo pola stoljeća živio s presudom izolacije s dva milijuna četvornih metara zemljišta pod bivšom JNA", dodavši da "otoci više nisu izdvojeni dio Hrvatske". Rekao je kako će dva milijuna kvadrata ubuduće služiti životu grada Visa, a hrvatska državna imovina će se reaktivirati na dobrobit Višana.

>>>Goran Marić: Pripremamo akciju iseljavanja iz državnih stanova i poslovnih prostora

Ministar državne imovine s tim u vezi najavio je da će na Vladinoj sjednici koja će se u listopadu održati na Hvaru, biti donesene odluke koje će potaknuti gospodarski razvoj i reanimaciju života na Visu.

Gradonačelnik Radica rekao je da je pitanje aktivacije zapuštene državne imovine egzistencijalno važna tema za grad Vis, izrazivši zadovoljstvo što je Ministarstvo promptno reagiralo na sve zahtjeve grada, navodi se u priopćenju.

Nakon Visa ministar državne imovine Marić u Gradu Komiži održao je sastanak na istu temu s gradonačelnicom Tonkom Ivčević, dodaju iz Ministarstva.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

20. rujan 2023 02:04