Aktualno
StoryEditor

Grand PRix osvojili Mario Petrović, Heineken, Media val, agencija 404, Valamar, Lipa

17. Ožujak 2018.

Svečanost Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću pokazala je da se ljestvica u odnosima s javnošću u Hrvatskoj iz godine u godinu diže sve više. Žiri 11. Grand PRixa iskazao je posebno zadovoljstvo što kreativni i inovativni projekti dolaze od raznih dionika javne komunikacije – iz tijela državne vlasti, nevladinog sektora te poduzeća svih veličina.

Mariju Petroviću, predsjedniku uprave u Millenium promociji i predsjedniku upravnog odbora Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays, uručen je Grand PRix za razvoj struke.

>>>U žestokoj konkurenciji titula Antikomunikatora godine odlazi sisačkom biskupu Košiću

- Petrović je, pored stručnog i menadžerskog doprinosa struci, aktivan i na znanstvenom području objavljivanjem znanstvenih radova i sudjelovanjem na stručnim konferencijama. Posebnu nagradu HUOJ-a zaslužio je i spajanjem koncepta visokog školstva i prakse. Naime, taj koncept izravno utječe na konkurentnost stručnjaka za odnose s javnošću pri izlasku na tržište rada, istaknula je predsjednica HUOJ-a Ana Tkalac Verčič.

>>>Dobri duh splitske trajektne luke Ante Mrvica proglašen Komunikatorom godine

Primajući nagradu Petrović je kazao kako se stručnjaci za odnose s javnošću još aktivnije trebaju uključiti u prijenos znanja na mlađe generacije.

- Dijeljenjem umnožavamo. Tog bismo se gesla trebali držati u odnosima s drugim agencijama, klijentima, kolegama i studentima. Posljednjih osamnaest godina odnosi s javnošću doživjeli su tektonske promjene. Struka je od jedne male, većini nepoznate, izrasla u veliku i profesionalnu. Sada, na pragu 2020. godine odnosi s javnošću u Hrvatskoj doživljavaju puni uzlet. Prije smo bili perjanica u ovom dijelu Europe, a danas smo mnogo više od toga. Hrvatska se sada može usporediti sa zapadnim trendovima, a profesionalci koji ovdje rade, su doista osobe koje znaju svoj posao, poručio je Petrović.

Dobar duh splitske luke proglašen Komunikatorom godine

Osoba koja se profesionalno ne bavi komunikacijom, ali se istaknula komunikacijom u prošloj godini, je Ante Mrvica. Umirovljenom djelatniku Jadrolinije kojem su građani dali nadimak Dobar duh splitske trajektne luke, primio je Grand PRix za Komunikatora godine.

- Mrvica je živi priručnik dobre komunikacije. Komunikacija treba biti baš poput njegove - pouzdana, jednostavna i izravna sa svima - od putnika do novinara. Voljeli bismo da bude uzor svima koji rade poslove slične onome koji je obavljao do umirovljenja prošlo ljeto, kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

>>>Krešimir Macan predsjednik žirija nagrade Grand PRix HUOJ-a

Na svečanosti su prikazani kratki filmovi o trideset i jednom projektu koji je ušao u završnicu izbora Grand PRix. Nagrade je ponijelo njih deset.

Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti dobio je Državni zavod za statistiku sa Statističkom olimpijadom. U kategoriji Grand PRix za odnose s javnošću u nevladinu sektoru nagradu je dobila Lipa, udruga poreznih obveznika, s kampanjom Porez na nekretnine.

Grand PRix za odnose s javnošću za velika trgovačka osvojili su Heineken Hrvatska i Media Val s kampanjom Hrvatski ječam za Karlovačko pivo. Nagradu za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva dobio je Hrvatski radio Karlovac s projektom Novo ruho gradskih medija.

>>>Grizli komunikacije: Iskorak na tržišta Austrije, Češke i Slovačke

Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje dobili su Valamar Riviera i agencija 404 zahvaljujući donacijskom programu Tisuću dana na Jadranskom moru.  U kategoriji Grand PRix za unutrašnju komunikaciju pobijedili su Heineken Hrvatska i Media Val s projektom Uredski guru.

Agencija 404 proglašena najboljom

Nagradu Grand PRix za najbolju prilagodbu svjetske kampanje dobile su Dialog komunikacije koje su za adidas Croatia napravile kampanju adidas Runners Zagreb. Grand PRix za političku komunikaciju dobili su agencija Vajt i HDZ Zadar s kampanjom Branko Dukić - Za Zadar svaki dan!

>>>HUOJ promovirao 12 novih certificiranih stručnjaka za odnose s javnošću

Za digitalnu komunikaciju nagrađeni su Coca-Cola Adria i 404 s Shake & Take 2.0. Najbolji događaj organiziran prošle godine je interaktivna izložba Croatia je Hrvatska koju je Millenium promocija stvorila za klijenta Croatia osiguranje.

Najboljom agencijom prošle godine proglašena je agencija 404 koja uspješno spaja odnose s javnošću s digitalnim marketingom i društvenim mrežama.

23. veljača 2024 07:20