Aktualno
StoryEditor

HDZ Bernardićev govor nazvao promašenim; Glasnović poželio članak protiv vrijeđanja zdrave pameti

10. Studeni 2017.

HDZ-ovi zastupnici u petak su redom odbijali tvrdnje koje je, predstavljajući SDP-ovu inicijativu da se iskaže nepovjerenje Vladi zbog Agrokora, iznio šef te stranke Davor Bernadrić, nazvavši njegov govor neshvatljivim i promašenim.

Vaš je govor bio neshvatljiv, vaš pokušaj da rušite Vladu u prvom je redu u sukobu sa zaposlenicima, poručili su Bernardiću HDZ-ovi Tomislav Klarić i Branko Bačić.

>>> VIDEO: Bernardić nabacio ‘trgovačku većinu i Titanik vladu’, užario Sabor

Miroslav Tuđman (HDZ) referirao se na Bernardićevo spominjanje projekta 200 obitelji, pa ga pozvao da citira tko je to i kada službeno rekao. Ako to kažete, vama i cijeloj oporbi plaćam ručak, ako ne citirate tada vi HDZ-ovoj strani platite ručak ili se barem ispričajte, predložio mu je Tuđman.

"Zna se tko je rekao i kako je napravljen koncept", uzvratio je Bernardić.

Andrija Mikulić (HDZ) zamjera mu da često spominje amneziju, pa ga podsjeća na zaboravljene "izraze divljenja" koje je iskazivao tadašnji SDP-ov ministar Gordan Maras kad je Agrokor kupio slovenski Mercator. "Čestitao je Agrokoru i Ivici Todoriću, dok je potpredsjednik Vlade Branko Grčić govorio da se, kad Agrokor kihne prehladi cijela ekonomija", naveo je Mikulić tvrdeći i da je Maras lobirao za jednog Agrokorova menadžera da dođe na čelo jedne komore.

U Marasovom ponašanju Bernardić ne vidi ništa sporno. To je kao kad naš nogometni klub igra u inozemstvu - svi navijamo, objasnio je.

>>> Bernardić Plenkoviću: Vaša taština ne trpi kritike, ali spustite se na zemlju, vodite nas u provaliju

Goran Beus Richembergh (Glas) Agrokor vidi kao primjer politički povlaštenog, rođačkog kapitalizam, koji je gurno Hrvatsku u ralje permanentne krize i stagnacije. Umjesto da nas otrijezni, aktualni model spašavanja čini se kao novi vjetar u leđa tom kapitalizmu, ustvrdio je zastupnik i upitao Bernardića je li svjestan da hitno treba ponuditi novu paradigmu razvoja Hrvatske?

U višesatnom repliciranju koje je tek na trenutke gubilo na snazi padale su uvrede raznih vrsta. Tako je Bernardić prozvao HDZ-ova Domagoja Mikulića da je čitao ‘papir‘ koji su mu drugi pripremili, na što su mu HDZ-ovi zastupnici uzvratili da vrijeđa mladog zastupnika i poprima manire svog prethodnika.

Pokušavajući doći do riječi, zastupnici su se pozivali na razne poslovničke odredbe, što je nagnalo nezavisnog Željka Glasnovića da se zapita "ima li članak koji govori o vrijeđanju zdrave pameti"?

26. travanj 2024 21:53