Aktualno
StoryEditor

FOTO: Hrvatske digitalne inovacije na sajmu Hannover Messe 2019

02. Travanj 2019.

U periodu od 1. do 5. travnja održava se najznačajniji europski industrijski sajam Hannover Messe.

Radi se o međunarodnom godišnjem sajmu industrije i industrijske automatizacije koji istovremeno pokriva vrlo široka industrijska područja. Ovogodišnja tema sajma je „Integrated Industry – Industrial Intelligence“, a zemlja partner je Švedska.  Izlagača je 6.620, a  organizatori očekuju više od 220.000 stručnih posjetitelja.

O važnosti događanja svjedoči i činjenica da je svečanost otvorila njemačka kancelarka, gospođa Angela Merkel, čemu su prisustvovali i predstavnici konzultantske i inovatorske tvrtke Culmena koja je ove godine prvi puta jedan od izlagača.

Prostor u kojem izlaže nalazi se u hali istraživanja i razvoja, a proizvodi s kojima se predstavlja na sajmu uistinu su vrijedni pažnje i predstavljaju novo digitalno doba.

Uz inovativne pametne utičnice Pro-S, DigiDoc sustav za digitalizaciju dokumentacije u proizvodnom pogonu, tvrtka Culmena predstavlja i svoj najnoviji proizvod – CULIS, strateški i metodološki pristup koji omogućuje industriji, uslužnom i javnom sektoru uspješnu i brzu provedbu digitalne transformacije.

Njihov štand posjetio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu, gospodin Kristijan Tušek, koji je izrazio svoju potporu te pokazao interes za buduću suradnju u predstavljanju gospodarstva Republike Hrvatske na idućem Hannoverskom sajmu.

Uz Culmenu, svoje proizvode na sajmu u Hannoveru, predstavljaju i Elproms team, Purić, Zagrebačka županija, Eko međimurje, Končar i drugi.

Na sajmu se održava i niz popratnih manifestacija i izlaganja o trendovima industrije – umjetna ingeligencija, 5G, digitalna energija, industrija 4.0, digitalni poslovni modeli, pametna tvornica, a hrvatskim tvrtkama ovaj sajam pruža izvanrednu priliku da svoj rad predstave međunarodnoj industrijskoj publici.

24. travanj 2024 06:05