Aktualno
StoryEditor

Hrvatski Serengeti sudjeluje u razvoju produktnih rješenja za američki javni sektor

10. Svibanj 2022.
Goran Kalanj, Serengeti
Iskorak na golemo tržište SAD-a još je lani urodio plodom, a već ove godine Serengetijevi stručnjaci sudjeluju u razvoju produktnih rješenja za upravljanje ljudskim resursima u američkom javnom sektoru

Serengeti, nagrađivana domaća konzultantska tvrtka za razvoj softvera, ove je godine započela suradnju s tvrtkom Human Resource Prodigy (HR Prodigy) koja radi na razvoju produkata za upravljanje ljudskim resursima u javnom sektoru SAD-a.

Serengeti je na američkom tržištu prisutan od prošle godine, zaključivši ugovor s klijentom iz Kalifornije, samog srca svjetske IT industrije, za kojega radi na razvoju e-commerce platforme za zdravstvene usluge.

Osim što trenutačno rade i na zanimljivom projektu Machine learninga u jednoj velikoj logističkoj kompaniji, početkom ove godine započeli su suradnju i s HR Prodigyjem, tvrtki koja radi na razvoju softverskih proizvoda za upravljanje ljudskim resursima (HR), a koji pokrivaju cijeli HR proces: od objave oglasa za radno mjesto, selekcije, onboardinga, praćenje razvoja zaposlenika do administracije vezane uz zaposlenike poput praćenja radnog vremena, odsutnosti i benefita.

- Suradnja s HR Prodigyjem započela je na preporuku poslovnih partnera.  Naše iskustvo, reputacija i dokazana kvaliteta kroz rad na više od 300 projekata u proteklih 15 godina te snažno prisustvo na tržištima Hrvatske, regije i Europske unije – sve je to što naši klijenti i poslovni partneri prepoznaju i cijene. Premda nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge,  ostvarivanje ovakve suradnje upravo zbog preporuke pravi je pokazatelj vrijednosti naših timova i kvalitete proizvoda - rekao je Goran Kalanj, direktor Serengetija.

Uz američko, Serengeti je tijekom prošle godine zakoračio i na obećavajuće skandinavsko tržište (s projektom za švedsku tvrtku Stratiteq) te na tržište Izraela (za Tevu će razvijati ključne poslovne informacijske sustave). S tri ureda u Hrvatskoj (Zagreb, Bjelovar i Varaždin) i dva razvojna centra (Kragujevac i Nairobi), u planu im je i širenje na Bosnu i Hercegovinu, odnosno otvaranje nove podružnice u susjedstvu te otvaranje novog ureda u Splitu.

- Internacionalizacija poslovanja, odnosno razvoj inozemne prodaje i otvaranje ureda na drugim tržištima, budućnost je Serengetija. S velikom bazom domaćih i inozemnih klijenata, ekspertizom u financijskoj industriji, logistici, industrijskoj proizvodnji, energetici i zdravstvu i timom koji sada broji već 200 ljudi, Serengeti je ravnopravan partner svjetskim igračima na globalnom terenu, što potvrđuje nova suradnja s HR Prodigyjem - zaključuje Kalanj.

HR Prodigy, specijaliziran za razvoj softverskih produkata u domeni ljudskih resursa, ima urede u Zagrebu i Splitu te zapošljava više od 40 inženjera raznih profila, a u Hrvatskoj posluje više od četiri godine.

01. prosinac 2022 21:25