Aktualno
StoryEditor

HUB pokrenuo obrazovni e-program za mlade ‘Online plaćanja‘

08. Ožujak 2017.

Hrvatska udruga banaka (HUB) pokrenula je program financijskog obrazovanja "Online plaćanja", namijenjen srednjoškolcima i studentima, priopćio je HUB.

>>>GPN Data dobio odobrenje HNB-a za online plaćanje

Sadržaj programa osmišljen je kroz četiri kategorije: potrošnja, internetska kupnja, novac na internetu i plaćanja putem interneta. Taj nn line program prilagođen je navikama mladih da se digitalno, na jednostavan i njima prilagođen način educiraju o osnovama planiranja potrošnje, nauče kako prilikom kupovine razlikovati potrebe od želja, zaštiti se od impulzivne potrošnje i odgovorno koristiti karticama.

>>>Digitalizacija HoReCa kanala glavna tema u HUB-u 385

Mladi će imati priliku doznati i kako se zaštititi od prijevara i rizika financijskih zloupotreba kartica, na što paziti kod online kupnje i koja su njihova potrošačka prava.

Kada polaznik završni s online učenjem, rješava kviz znanja s 10 pitanja, a oni s najviše osvojenih bodova kvalificirat će se za osvajanje 100 kuna dnevne nagrade, odnosno 1.000 kuna glavne tjedne nagrade.

HUB poziva mlade da se odazovu programu financijskog obrazovanja kojemu mogu pristupiti na internetskim adresama www.stedopis.hrwww.hub.hr i www.sigurnostnainternetu.hr.

26. travanj 2024 22:44