Aktualno
StoryEditor

Include, Q Software i Ars Futura najuspješnije tvrtke po izboru Deloittea

30. Studeni 2018.

U sklopu redovitog okupljanja Deloitte Private inicijative koja okuplja privatne tvrtke, brzo rastuće firme i fondove za kapitalna ulaganja, u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra, održana je sinoć svečana dodjela priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama, koje su se ove godine plasirale na Deloitteovu listu 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe.

>>>Vedrana Jelušić Kašić odlazi iz EBRD-a u Deloitte

Nagrada obuhvaća tvrtke sa prostora cijele srednje Europe, od Baltika do Jadrana, od koje su neke zabilježile i četveroznamenkaste postotke rasta. Svečanost je službeno otvorio Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta nakon čega je Zlatko Bazianec, partner u Deloitteovom odjelu za poslovno savjetovanje i rukovoditelj hrvatskog ureda predstavio rezultate istraživanja.

Ovogodišnji dobitnici su tvrtke Include, Q Software, Ars Futura, Microblink, Rimac Automobili, Infinum, Telum i Profico. Voditelji Deloitte Private inicijative za područje Adriatic regije – Vedrana Jelušić Kašić, partnerica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i Natko Sertić, direktor u Deloitteovom odjelu za porezno savjetovanje uručili su priznanja dobitnicima.

- Ponosni smo što se ove godine čak osam hrvatskih firmi plasiralo među pedeset najbrže rastućih tehnoloških firmi u Srednjoj Europi. Upravo ove tvrtke promiču inovacije i unapređuju konkurentnost našeg gospodarstva. Podrška poduzetništvu jedna je od glavnih strateških smjernica Deloittea, kazala je Jelušić Kašić.

[caption id="attachment_369443" align="aligncenter" width="749"] Vedrana Jelušić[/caption]

- Već treću godinu zaredom zabilježen je rast iznad do nedavno nezamislivih 1.000% (1.290% ove godine) čime se potvrđuje održivost trenutnog procvata tehnološkog sektora u Srednjoj Europi. Deloitte će s ponosom i u budućnosti podržavati razvoj tvrtki u tehnološkom sektoru te biti njihov partner u razvoju poslovanja, naglasio je Sertić.

Prema posebnoj kategoriji ‘Zvijezde u usponu’ istaknuta je hrvatska tvrtka Include kao pobjednik u kategoriji sa rastom od 1.950 posto. U glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih od hrvatskih tvrtki plasirali su se: Q Software na izvrsnom 3. mjestu sa rastom od 3.894 posto, Ars Futura na 10. mjestu (914%), Microblink d.o.o. na 14. mjestu (702%), Rimac Automobili d.o.o. na 36. mjestu (361%), Infinum d.o.o. na 40. mjestu (315%), Telum d.o.o. na 41. mjestu (313%) te Profico na 47. mjestu sa 272% rasta.

>>>FOTO: Treće okupljanje Deloitte Private kluba

Q Software sa svojim plasmanom na 3. mjestu, Ars Futura na 10. mjestu, te Microblink na 14. mjestu ostvarili su izvrstan plasman kao debitanti u kategoriji. Hrvatskoj tvrtki Profico na 47. mjestu ovo je drugi plasman na listi 50 najbrže rastućih, tvrtkama Rimac Automobili i Telum je treći uzastopni plasman, dok za Infinum možemo reći da su već legende natječaja sa svojim petim plasmanom u posljednjih 6 godina.

27. travanj 2024 04:00