Aktualno
StoryEditor

Iz Prečkog na Zavrtnicu: Hrvatski telekom preselio se treći put u 17 godina

13. Lipanj 2019.

Krajem prošlog tjedna završilo je preseljenje HT- a na novu lokaciju. Preseljenje se odvijalo posljednjih mjeseca dana, pa se sada sjedište ove telekomunikacijske kompanije nalazi na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu.

I novo poslovno sjedište Hrvatskog Telekoma bit će u unajmljenom prostoru.

- Novi i suvremeni radni prostor zadovoljava sve potrebe modernog načina poslovanja te unaprjeđuje otvorenu suradnju i dijeljenje ideja među timovima. Naši zaposlenici će raditi u inspirativnom i potpuno digitalnom okruženju. Na novu se lokaciju preselila većina odjela Hrvatskog Telekoma u Zagrebu, oko 1500 zaposlenika, dok će pojedini odjeli ostati raspoređeni na drugim lokacijama. Preseljenje u novi radni prostor je dovršeno u rokovima kako je bilo i predviđeno - započelo je početkom svibnja te je dovršeno krajem prošlog tjedna – rekli su iz HT-a, pa dodali kako je preseljenje u novi radni prostor u skladu je i s transformacijskim projektima koje kompanija provodi, a usmjereni su na digitalizaciju i pojednostavljenje korisničkog puta te uvođenje novog, agilnog načina rada u kompaniju.

To je već treće preseljenje HT-a u posljednjih sedamnaest godina. HT je u HoTo toranj u Savskoj ušao 2002. godine, a napustio ga 2013, da bi se nakon toga preselili u Sky Office Tower u naselju Prečko, a sada su se doselili na Radničku cestu.

Inače, taj novi poslovni kvart - u koji su posljednjih godina došli PBZ, Green Gold centar, hotel Hilton, a izgrađen je još niz velikih poslovnih zgrada - poznat je po veoma problematičnom prometu, posebno u vrijeme ‘rush houra‘, tj. u vrijeme dolazaka i odlazaka s posla, pa smo priupitali, hoće li HT svojim zaposlenicima izaći u susret s nekom mjerom kako 1500 zaposlenika ne bi svoje vrijeme provodilo u autu i gužvama.

- Hrvatski Telekom iznimnu pažnju posvećuje zadovoljstvu svojih zaposlenika pa tako od srpnja namjerava omogućiti i dodatnu fleksibilnost radnog vremena. Tako bi radni dan započinjao između 7:00 i 10:00 sati ujutro, a završavao između 15:00 i 18:00 sati, dok će svako poslovno područje propisati radno vrijeme ovisno o specifičnosti poslova koji se u tom području obavljaju – kazali su iz HT-a.

24. travanj 2024 19:20