Aktualno
StoryEditor

Janafovi ugovori od pola milijarde kuna nastavak su dobrih poslovnih rezultata

06. Veljača 2018.

Jadranski naftovod (Janaf) u ponedjeljak poslijepodne je priopćio da su njegovi novi ugovori sa srbijanskim NIS-om i mađarskom MOL grupom vrijedni 500 milijuna kuna.

"Početkom nove poslovne 2018. godine Janaf je nastavio sa svojim intenzivnim poslovnim aktivnostima na međunarodnom tržištu te je ugovorio nove poslove s inozemnim poslovnim partnerima -  NIS-om ad, koji je u vlasništvu Gazpromnefta, i MOL Grupom", navodi se u priopćenju.

>>>Janaf ugovorio suradnju s NIS-om i MOL-om

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević potpisao je s NIS-om - Gazpromneft Ugovor o poslovnoj suradnji za transport nafte u 2018. godini.

Također, potpisan je i dvogodišnji Ugovor o transportu i skladištenju nafte s MOL Grupom za 2018. i 2019. godinu, navode iz Janfa, ističući kako su tim poslovima obuhvaćeni skladišni kapaciteti Terminala Sisak te novi skladišni kapaciteti Terminala Omišalj, koji su rezultat investicijskih aktivnosti Janafa u posljednje dvije godine.

>>> Janaf ‘priprema teren’ za uključenje u dokapitalizaciju Petrokemije

Iz Janafa su o tim ugovorima ranije izvijestili putem Zagrebačke burze, ali bez navođenja vrijednosti ugovora, dok u priopćenju navode kako je vrijednost tih novih poslova 500 milijuna kuna.

"Novougovoreni poslovi u vrijednosti pola milijarde kuna rezultirat će nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata koje Janaf ostvaruje posljednjih godina te daljnjim jačanjem njegove poslovne pozicije i u 2018. godini, kao jednog od najznačajnijih hrvatskih poslovnih subjekata i strateškog čimbenika na energetskoj karti Europe", zaključuje se u priopćenju.

27. veljača 2024 04:15