Aktualno
StoryEditor

Konzum od sutra bez kruha i mlijeka

07. Travanj 2017.

Od subote ujutro Agrokorovi dobavljači obustavljaju koncernu isporuku kruha i mlijeka, doznaje se neslužbeno iz pouzdanih izvora. Obustava će trajati, doznaje Hina, dok se dobavljači ne sastanu s bankarima i s njima dogovore o idućim koracima. Agrokorovi dobavljači u četvrtak su dali rok od 24 sata da se riješe njihovi egzistencijalni problemi, a onda kreću obustave.

>>> Alen Fontana: Agrokorovi dobavljači dali rok od 24 sata da se riješe problemi, a onda kreću obustave

"Dobavljači žele riješiti svoj egzistencijalni problem, jedino dobavljači upumpavaju svježi novac u Agrokor. To nije održivo, govorim o 24 sata, onda kreću obustave, kreće lanac i onda je pitanje koga ćemo reanimirati", rekao je u četvrtak predsjednik Uprave Dukata Alen Fontana nakon sastanka dobavljača Agrokora na zagrebačkom Žitnjaku na kojemu su bili i veliki i srednji i mali dobavljači posrnulog koncerna.

>>> Udruga Lipa: Spašavanje Agrokora bit će na leđima poreznih obveznika

Fontana je istaknuo i kako banke rade ovrhe nad dobavljačima koji i dalje isporučuju robu Agrokoru, a da pritom nemaju nikakve garancije da će im ta roba biti i plaćena.

"Želimo da u konačnici dobavljači ne budu ti koji će sutra snositi bilo kakvu štetu u ovom procesu. U dosadašnjim razgovorima s bankama mi jesmo postigli načelna razumijevanja, ali nismo postigli dogovor. S obzirom da je vremena malo, a dobavljači su, ponavljam, ostali jedini koji upumpavaju keš u Agrokor, to više nije održivo", poručio je.

19. travanj 2024 09:17