Aktualno
StoryEditor

Maksimirska šuma bogatija za dvije ‘zvjerke‘

12. Veljača 2018.

Obitelj merkata iz zagrebačkog Zoološkog vrta (ZOO) dobila je dva mladunca, za sada nepoznatog spola, a posjetitelji ih mogu vidjeti u njihovoj unutarnjoj nastambi u Afričkom selu, priopćio je u ponedjeljak ZOO.

Mužjak merkata koji je stigao prije godinu dana iz Amsterdama, i ženka koja je stigla mjesec dana kasnije iz Frankfurta, početkom ove godine postali su roditelji. Na svijet su stigla dva mališana, za sada nepoznatog spola. Jednomjesečne životinjice, kažu u ZOO-u, izvrsno napreduju, roditelji ih brižno čuvaju, a najviše vremena još uvijek provode na prsima majke.

>>> Stanovnici zagrebačkog ZOO-a pozirali pred objektivom veleposlanika

U ZOO-u kažu kako neodoljivi merkatići najbolje svjedoče o ljubavi koju rasplamsava maksimirska šuma. Pod krošnjama raznovrsnih stabala "ljubuju životinje koje podrijetlo vuku sa svih strana svijeta".

Ljubavne ture Četrnaest nijansi crvene

A što je posebno u ljubavnom životu koje vrste, posjetitelji Zoološkog vrta moći će doznati na Valentinovo, u srijedu, 14. veljače. U ZOO-u najavljuju kako će ljubavne ture, koje ove godine nose naziv "Četrnaest nijansi crvene", krenuti u 11 i 13 sati.

U fokusu će biti 14 vrsta životinja. Uz merkata, bit će i dalmatinski pelikan, prstenastorepi lemur, madagaskarska pletilja, crvenovrati valabi, afrički lav, krunati ždral, dik-dik, dvogrba deva, sivi vuk, kalifornijski morski lav, alpaka, bjeloruki gibon i balijski čvorak.

>>> U zagrebački ZOO stigla patuljasta vodenkonjica

Pod vodstvom edukatora posjetitelji će moći doznati kako se te životinje udvaraju, biraju partnere, razmnožavaju te podižu mladunce.

"Ljubavni obilasci" zagrebačkog ZOO-a trajat će sat i pol, a svaka skupina moći će imati do 30 sudionika, pa će se kupon za besplatno sudjelovanje u obilasku trebati podići na blagajni Zoološkog vrta.

U ZOO-u kažu da se parovi koje spaja ljubav prema životinjama za Valentinovo tradicionalno odlučuju za posvojenja omiljenih životinja iz Zoološkog vrta. Najavljuju da ove godine prigodnu ponudu ima i njihova suvenirnica.

18. travanj 2024 23:19