Aktualno
StoryEditor

Malkovich utjelovljuje Weinsteina u londonskom kazalištu

31. Svibanj 2018.

John Malkovich će igrati hollywoodskog producenta Harveya Weinsteina optuženog za seksualna zlostavljanja u novoj kazališnoj predstaviti koja će biti premijerno izvedena u Londonu iduće godine, rekao je američki glumac njemačkoj javnoj medijskoj kući WDR-u.

Malkovich je rekao da će Weinstein utjeloviti u komadu "Bitter Wheat" Davida Mameta. O samoj radnji drame se još ne zna mnogo.

"Komad je vrlo zabavan i zločest istovremeno", prenio je WDR Malkovichevu izjavu s Ruhrskog kazališnog festivala u Recklinghausenu. "Uvjeren sam da će imati polarizirajući efekt".

>>> Weinstein optužen za silovanje i spolno zlostavljanje 

Protiv Weinsteina je podignuta optužnica za silovanje i i seksualna zlostavljanja, objavio je u srijedu okružni tužitelj za Manhattan Cyrus Vance.

Istraga Weinsteina počela je nakon izvješća u listopadu u listovima New Yorker i New York Times u kojima ga je nekoliko žena optužilo za seksualno zlostavljanje. One su navele su brojne optužbe među kojima je silovanje, seksualno napastovanje i uznemiravanje. U nekim slučajevima Weinstein im je navodno nudio da će im platiti ili ih prisilio na šutnju.

Deseci žena, uključujući glumice Salmu Hayek, Ashley Jud, Gwyneth Paltrow, Aangelinu Jolie i Rose McGowan, javno su optužili Weinsteina za seksualno napastvovanje. Mnoge od žena kazale su da su, nakon što su se požalile na Weinsteinovo ponašanje, u Hollywoodu bivale zaobilažene te su izgubile šanse za posao. Neke od njih navele su da su im karijere uništene.

04. prosinac 2023 14:58