Aktualno
StoryEditor

Marić: Krenuo sam u poreznu reformu da se podigne konkurentnost RH i dobio puno udaraca

17. Listopad 2018.

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je, komentirajući 68. poziciju Hrvatske na najnovijoj WEF-ovoj ljestvici globalne konkurentnosti, izjavio da treba podizati konkurentnost hrvatskog gospodarstva te da je zbog toga i krenuo s poreznom reformom.

Uoči sjednice Vlade, ministar Marić kazao je kako je predložio poreznu reformu, Vlada ju je usvojila i nalazi se u Hrvatskom saboru. "Dobio sam jako puno udaraca i kritika. To vam je primjer kada između ostaloga idete u tom smjeru", rekao je Marić novinarima. Poručio je i da je sigurno da treba podizati konkurentnost hrvatskog gospodarstva. "To uopće nije sporno, ni upitno. A ljestvice su tu da kažu koja je usporedba nas u odnosu na druge zemlje", istaknuo je.

>>> Izvješće o globalnoj konkurentnosti: Hrvatska se ‘toća’ u stagnaciji, reformi nema

Dodao je kako voli uzimati u obzir te ljestvice po kojima se zemlje uspoređuju, istaknuvši pritom "Doing Business" - izvješće Svjetske banke o uvjetima poslovanja u pojedinim zemljama - jer ono vrlo jasno pokazuje u kojim područjima i na koji način treba mijenjati uvjete poslovanja.

Iz svoje perspektive, navodi, Ministarstvo je krenulo u poreznu reformu kako bi se rasteretili građani i gospodarstvo i da se pojednostave uvjeti poslovanja u Hrvatskoj.

30. ožujak 2023 01:38