Aktualno
StoryEditor

Mario Pavić: Za pravu cijenu sve je na prodaju

22. Svibanj 2018.

Velike su se promjene dogodile u vlasničkoj strukturi Remontnog brodogradilišta ‘Viktor Lenac‘. Vlasnik 14 posto dionica i glasačkih prava postao je Palumbo Group, snažan igrač u brodarskoj industriji iz talijanskog Napulja koji upravlja sa sedam brodogradilišta na Mediteranu.

>>>Napuljski Palumbo Group vlasnik 14,04 posto dionica Viktora Lenca

Tako je postao treći najveći pojedinačni vlasnik škvera iz kostrenske uvale Martinšćice, do danas skriven iza skrbničkog računa zagrebačke brokerske kuće Interkapital. Talijanska grupacija orijentirana na gradnju i popravak luksuznih jahti iskazivala je interes i za sudjelovanje u restrukturiranju pulskoga brodogradilišta Uljanik, u koje je u međuvremenu ušao Danko Končar sa svojom Kermas energijom koja upravlja Brodotrogirom.

Kao što smo u Lideru najavljivali potkraj travnja, svoje su udjele u ‘Lencu‘ prodali najveći pojedinačni dioničari pulski Uljanik i zadarska Tankerska plovidba, zbog čega su pali ispod praga od trideset posto vlasništva, odnosno smanjili svoja glasačka prava. S 27 posto udjela najveći je dioničar i dalje Tankerska plovidba, čiji nam je predsjednik Uprave Mario Pavić rekao da je za pravu cijenu sve na prodaju i da su odluku o prodaji dionica ‘Viktora Lenca‘ donijeli 2014. te postupak započeli još u prvoj polovini 2015.

>>>Viktor Lenac: Bude li na prodaju, interesenata već ima

Uljanik sada raspolaže s 25 posto dionica ‘Lenca‘ i dio imovine prodaje da bi vratio pola milijarde kuna duga svojem brodogradilištu 3. maju. Cijena dionice ‘Viktora Lenca‘ na Zagrebačkoj burzi u utorak je iznosila 9,70 kuna, malo manje od svoje nominalne vrijednosti od 10 kuna.

20. travanj 2024 04:29