Aktualno
StoryEditor

MINT: Trenutno se ne razmišlja o ukidanju hotelskih zvjezdica

16. Lipanj 2017.

Kategorizacija hotela u hrvatskom turizmu i eventualne promjene u tom sustavu može biti tema u budućem razdoblju za razmatranje i diskusiju sa strukom, a trenutno se ne razmišlja o ukidanju zvjezdica, ističu iz Ministarstva turizma na upit Hine o medijskim objavama da se razmišlja o ukidanju službenih zvjezdica u hrvatskim hotelima.

>>> Unatoč rastu potražnje za Hrvatskom, Cappelli zahtijeva veći angažman stranih predstavništava HTZ-a

"Trenutno se ne razmišlja o ukidanju službenih zvjezdica u hrvatskim hotelima, za takvu odluku hrvatsko društvo i hrvatsko hotelijerstvo tek treba stasati, međutim ta tema u budućem razdoblju može biti otvorena za razmatranje i diskusiju sa strukom, predstavnicima udruga i relevantnim dionicima u turizmu", odgovorili su u petak iz Ministarstva turizma na upit o toj temi.

Dodaju i da u većini europskih zemalja kategorizacija ne spada pod djelokrug rada države, već to rade specijalizirane agencije ili udruženja, a sudjelovanje hotela u tome je na bazi dobrovoljnog pristanka.

"Ministar turizma Gari Cappelli od početka mandata susreo se s brojnim dužnosnicima i dionicima turizma u zemljama kao što su Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Italija i druge, s kojima je razgovarao o mogućnostima poboljšanja suradnje te iskustvima na području razvoja turizma. Među temama su bila i pitanja standardizacije, razvrstavanja i kategorizacije smještajnih objekata, pri čemu su iznošeni i primjeri dobre prakse u nekim zemljama, poput primjerice Velike Britanije, koja i bez službenih zvjezdica ima hotele među najskupljima u svijetu", poručuju iz Ministarstva.

>>> Na pomolu novi koncept turističkog udruženog oglašavanja

Podsjećaju pritom i da je glavnim ciljem u Strategijom razvoja turizma do 2020. označen ulazak Hrvatske među 20 najkonkurentnijih turističkih destinacija, zbog čega je, kako smatraju, iznimno važno pratiti globalne trendove u turizmu i u skladu s njima razmatrati mogućnosti unapređenja hrvatskog turizma uzimajući u obzir specifičnosti Hrvatske kao tržišta.

23. svibanj 2024 12:19