Aktualno
StoryEditor

Nakon ORaH-ovaca i četrdesetak osječko-baranjskih HSLS-ovaca prešlo u HNS

17. Veljača 2018.

Četrdesetak članova osječko-baranjske organizacije Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) napustilo je stranku i pristupilo županijskoj podružnici Hrvatske narodne stranke (HNS), izvijestili su u subotu predstavnici županijskog HNS-a.

Predsjednik slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a, saborski zastupnik Stjepan Čuraj na konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo zbog prelaska tolikog broja HSLS-ovaca, dodavši kako se i na taj način javnosti šalje poruka kako HNS ima jasnu viziju rada. "Svjesni smo trendova koji vladaju, cilj nam je zadržati ljude u Slavoniji i poboljšati kvalitetu života na ovim prostorima", izjavio je Čuraj.

Nastavak jačanja stranačke strukture

Predsjednik županijske organizacije HNS-a i županijski vijećnik Vinko Ručević rekao je kako je taj prelazak nastavak jačanja HNS-ove stranačke strukture. "To samo dokazuje da dobro radimo, da su naši ciljevi prepoznatljivi i drugima i da je riječ o kvalitetnoj politici koju vodimo", naglasio je Ručević.

>>>Članovi osječkog ORaH-a pristupaju ‘odlučnom’ HNS-u

Upitan je li točno da će HNS-u uskoro pristupiti dva nekadašnja HDSSB-ovca, potpredsjednik osječkog Gradskog vijeća Karlo Šatvar te predsjednik Županijske skupštine i bivši predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, Ručević je kazao da je HNS otvoren prema svima koji žele doprinositi ciljevima stranke, ali da sa Šatvarom i Vulinom do sada nije bilo konkretnih razgovora o ulasku u HNS.

>>>Vrdoljak: Volio bih da napravimo ozbiljnu politiku kreativnih industrija i startup scene

Osnovnim razlogom prelaska u HNS, dosadašnji predsjednik županijskog HSLS-a i županijski vijećnik Tomislav Kuna istaknuo je činjenicu da kroz HSLS na području Osječko-baranjske županije nisu mogli funkcionirati kako su zamislili, jer za to nisu imali osnovne uvjete. S kolegama iz HNS-a dijelimo iste stavove i ciljeve. Prioritet nam je razvoj gospodarstva Županije i provedba kurikularne reforme, jer to je jedini način da omogućimo mladima kvalitetno školovanje nakon kojega će moći ostati raditi u ovoj županiji, a ne odlaziti u inozemstvo", rekao je Kuna.

15. travanj 2024 22:09