Aktualno
StoryEditor

Opera pod zvijezdama na open air festivalu Zagreb Classic

19. Lipanj 2018.

U srijedu, 20. lipnja na Trgu kralja Tomislava počinje treći po redu open air festival Zagreb Classic, na kojem će publika moći uživati u skladbama iz mjuzikla Jalta, Jalta i Gubec-beg, baleta Gospoda Glembajevi, a tu je i Opera pod zvijezdama koja u Zagreb dovodi zvijezde Juliana Rachlina i Joséa Curu.

>>>‘Biciklistima’ Veljka Popovića priznanje žirija na festivalu u Annecyju

U srijedu, 20. lipnja u 20:45, u sklopu HRT-ova programa Glazba i grad, na veliku pozornicu festivala Zagreb Classic stižu Zbor, Tamburaški i Simfonijski orkestar HRT-a koji će koncertom obilježiti 100. godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata i raspada Austro-Ugarske Monarhije.

Nastupit će i mladi saksofonist Jan Tominić, ovogodišnji pobjednik hrvatskog izbora za Euroviziju mladih glazbenika, te Zbor Cantores Sancti Marci, dok će tri solista - Krešimir Špicer, Martina Zadro te Ivana Lazar - u finalu večeri pjevati arije iz Straussova Šišmiša.

>>>Ruben Östlund dobitnik nagrade Maverick Motovun film festivala

Svjetsku premijeru imat će skladba hrvatskoga skladatelja Dubravka Palanovića - Drmeš za tamburaški i simfonijski orkestar.

U četvrtak 21. lipnja u 22 sata Jazz orkestar HRT-a svira glazbu Franka Zappe, uz gostovanje pjevača Ervina Baučića, slovenskog violinista Petera Ugrina te bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar.

U subotu 23. lipnja u 21 sat Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu izvodit će djela P. I. Čajkovskog i S. Rahmanjinova.

>>>Splitski festival Ultra Hrvatskoj donio 40 milijuna eura

Ulaz na sve programe festivala je slobodan. Program traje do 10. srpnja.

25. travanj 2024 16:43