Aktualno
StoryEditor

Povjerenik Vella donosi europski prijedlog za stokove male plave ribe u Jadranu

18. Ožujak 2017.

Povjerenik za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vella boravit će u radnom posjetu u Hrvatskoj 19. i 20. ožujka 2017., javljaju priopćenjem iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

U okviru svog posjeta povjerenik Vella će sudjelovati na Konferenciji  "Višegodišnji plan upravljanja za malu plavu ribu na Jadranu" koja se održava u Zadru 20. ožujka 2017., a  tijekom koje će se predstaviti i prijedlog Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi višegodišnjeg plana za stokove male plave ribe u Jadranskom moru i za ribarstvo koje iskorištava te stokove.

Sudionike konferencije pozdravit će ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislav Tolušić, a  konferencija će okupiti osamdesetak stranih i domaćih stručnjaka za područje ribarstva, predstavnike ministarstava nadležnih za ribarstvo jadranskih zemalja članica (Italije, Slovenije i Hrvatske), Glavne uprave za ribarstvo i okoliš Europske komisije kao i predstavnike  sektora udružene kroz MEDAC, predstavnike regionalnog projekta FAO-a Adriamed-a, STEFC-a te znanstvenih institucija Italije i Hrvatske koji će razmijeniti svoja znanja i iskustva u očuvanju plave ribe u Jadranskom moru.

Povjerenik Vella  će sa svojim domaćinom ministrom Tolušićem  također posjetiti luku Gaženica.

U poslijepodnevnim satima povjerenik Vella će se u Zagrebu sastati sa Slavenom Dobrovićem, ministrom zaštite okoliša i energetike Republike  Hrvatske.

29. travanj 2024 01:37