Aktualno
StoryEditor

Premijer posjetio tvrtke Šestan Busch, Hilding Andres i Sobočan interijeri

25. Srpanj 2019.

Službeni posjet Međimurju premijer Andrej Plenković počeo je u četvrtak u Prelogu te posjetio uspješne međimurske tvrtke.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Preloga Ljubomirom Kolarekom u gradskoj vijećnici, premijer je u pratnji ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića i ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata posjetio Poduzetničku zonu sjever u izgradnji.

Tijekom obilaska tvrtke "Šestan Busch", proizvođača borbenih kaciga i zaštitnih prsluka, direktor tvrtke Alojzije Šestan predstavio je novi inovativni proizvodni pogon čiji je krajnji cilj izraditi borbenu kacigu koja će zaustaviti puščano zrno, što do sada nije uspjelo nikome u svijetu.

Rekao je i da Hrvatska nema veliku, ali ima izuzetno kvalitetnu obrambenu industriju i na 26. je mjestu svjetskih izvoznika vojne opreme te je pohvalio angažman ministara Krističevića i Horvata na dogovaranju poslova u sferi obrambene industrije.

Premijeru Plenkoviću poklonio je borbenu kacigu istaknuvši pritom kako svaka kaciga koja napusti pogon u Prelogu ima serijski broj, a čelnom čovjeku Vlade poklonjena je ona s oznakom 2.500.000 (dva i pol milijuna).

Premijer Plenković u Prelogu je posjetio i multinacionalnu tvrtku "Hilding Andres", proizvođača madraca i navlake za madrace, dio Hilding Andres Grupe koja radi u 15 zemalja.

Direktor te tvrtke za jugoistočnu Europu Damir Matijević rekao je da tvrtka ima 730 zaposlenih i u prošloj godini imala je 45 milijuna eura prihoda te ima dva glavna biznisa: proizvodnju madraca, podnica i namještaja za kupce u regiji Jadrana i proizvodnju navlaka madraca za sestrinske tvrtke u grupaciji.

U Murskom Središću premijer Plenković obišao je radove na Dječjem vrtiću "Fijolica" i pogon tvrtke "Sobočan interijeri". Tvrtka je tijekom 19 godina poslovanja izrasla u jednu od vodećih europskih kompanija za opremanje poslovnih i proizvodnih interijera namještajem i pripadajućom opremom. Ove godine tvrtka je otvorila novu, četvrtu halu površine 5.100 četvornih metara u kojoj se odvijaju završna montaža, kontrola kvalitete, pakiranje, skladištenje i utovar.

24. travanj 2024 23:51