Aktualno
StoryEditor

Primorsko-goranska županija: 50 milijuna kuna za dvorane, obnovu škola i učeničkih domova

23. Srpanj 2018.

Tijekom ljeta Primorsko-goranska će županija otvoriti gradilišta u 19 osnovnih škola, 17 srednjih škola i 4 učenička doma, na što će potrošiti nešto više od četiri milijuna kuna, piše Novi list.

Najveći broj tih radova odnosi se na investicijsko održavanje koje podrazumijeva sanaciju centralnog grijanja, sanitarnih čvorova, izmjenu vanjske stolarije, sanaciju krovova, uređenje unutarašnjih prostora, kao i vanjskih prostora, sanaciju fasada i pročelja te elektroinstalacija.

>>>Kreće energetska obnova Ekonomske škole u Vukovaru vrijedna 4,5 milijuna kuna

Županija je za izvođenje radova provela 10 postupaka nabave, a neki od tih radova, kao što je izmjena vanjske stolarije, već su gotovi.

>>>Split: Potpisani ugovori za energetsku obnovu pet škola vrijedni oko 16 milijuna kuna

Za investicijsko, ali i kapitalno ulaganje ove godine ukupno će se izdvojiti 17 milijuna kuna, a dodaju li se tome radovi na energetskoj obnovi osam školskih objekata Županija će ukupno izdvojiti 50 milijuna kuna.

>>>8 milijuna kuna za građevinsku i energetsku obnovu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Ne troši se samo na kamen i željezo - sklopljeni su ugovori o nabavi opreme kao što je školski namještaj, računalna i ostala oprema za potrebe 11 osnovnih i 22 srednje škole ukupne vrijednosti 727 tisuća kuna.

23. lipanj 2024 01:20