Aktualno
StoryEditor

Pripuz oslobođen optužbi u aferi Agram

09. Lipanj 2022.

Poduzetnik Petar Pripuz, koji je nakon smrti Milana Bandića postao prvooptuženi u aferi Agram, u četvrtak je oslobođen svih optužbi, od pogodovanja u zbrinjavanju otpada do nezakonitih zapošljavanja za što je krivima proglašeno nekoliko bliskih Bandićevih suradnika iz gradske uprave i tvrtki.

Sutkinja Rahela Valentić nepravomoćnu presudu počela je čitati iza 11 sati. Kazne za nepravomoćno osuđene objavit će na kraju presude.

Svi optuženi oslobođeni su optužbe da su Pripuzovim tvrtkama namještali poslove zbrinjavanja otpada, kao i za zamjenu gradskog zemljišta s tvrtkom Bramgrad.

No, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićevog ureda Miro Laco i bivši tajnik zagrebačkog Sportskog saveza Zdenko Antunović proglašeni su krivima za nezakonita zapošljavanja na Bandićev zahtjev.

Za nezakonita zapošljavanja Antunović je proglašen krivim u još jednoj točki optužnice zajedno s nekadašnjim direktorom Čistoće Miljenkom Benkom i bivšim direktorom ZET-a Ivanom Tolićem.

Laco i Antunović proglašeni su krivima i za korištenje službenih automobila u privatne svrhe.

Od 12 optuženika koji su ostali u slučaju na objavi presude pojavilo se njih troje, Pripuz, Bulum, Laco te zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić.

Većina optuženika, među kojima i prvooptuženi Pripuz, od početka su tvrdili da nisu krivi, no dio njih se tijekom postupka ipak nagodio s Uskokom.

Krivnju za nezakonita zapošljavanja su, primjerice, priznali nekadašnji voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić i bivši šef Gradske plinare Ante Dodig, koji su sporazumno osuđeni na početku postupka.

Tijekom suđenja Antunović je priznao nezakonita zapošljavanja, ali i korištenje službenog automobila u privatne svrhe.

03. listopad 2022 22:23