Aktualno
StoryEditor

Proglašen EY svjetski poduzetnik godine, naš predstavnik bio je Infobip

09. Lipanj 2019.

Čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc., poduzetnik Brad Keywell koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine. Titulu najboljeg Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojem je kroz program revizorsko-konzultantske tvrtke EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika.

Keywellov softver predviđa kvarove opreme

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest tvrtki, od kojih je jedna i tvrtka Groupon, 2014. je osnovao Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas surađuju sa desecima industrijskih tvrtki kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi. Predviđanjem potencijalnih kriznih točaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvaraju poslovnu vrijednost. Od svog osnutka, Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži startup procijenjene vrijednosti od 2 milijarde dolara.

Novi EY Svjetski poduzetnik godine Brad Keywell, između ostaloga, osigurava kontinuiranu kulturu inovacija u tvrtki. To potiče njegovu sposobnost privlačenja vrhunskih talenata i poticanje kontinuiranog učenja, uključujući pokretanje programa Uptake U, internog programa obrazovanja i razvoja dostupnog svim zaposlenicima.

- Poduzetništvo nije samo razbijanje kalupa, to je istovremeno i stvaranje novih načina da ostvarite svoje ideje i postignete željeno. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvidi u procese koji ometaju globalnu proizvodnju tek su u povojima. Kao poduzetnik u ovom nastajućem, rastućem i neizbježnom prostoru, razmišljam o stvaranju dugoročno održivih rješenja za neke od najvažnijih gospodarskih i društvenih izazova na svijetu. Ponizan sam i zahvalan što je moj trud prepoznat i nagrađen na ovaj način - rekao je Brad Keywell nakon dodjele prestižne nagrade u Monte Carlu.

Infobip oduševio svjetske poduzetnike

Kao i svake godine svjetska završnica okupila je renomirane svjetske poduzetnike, a Hrvatsku i njezino poduzetništvo predstavljali su svjetski priznati poduzetnici Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić iz tvrtke Infobip, koji su u ožujku ove godine na petom domaćem izdanju proglašeni hrvatskim EY Poduzetnicima godine.

Kroz nastup na svjetskoj pozornici, predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je oduševio svoje svjetske kolege. Činjenica da iz malenog Vodnjana posluju na šest kontinenata kroz 61 ured u kojima zapošljavaju 1.500 ljudi, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

- Osnivajući Infobip vjerovali smo da su pred nama velike stvari, a jedan od većih uspjeha je svakako proglašenje hrvatskim EY Poduzetnicima godine, a zatim dolazak na svjetsku završnicu. Proteklih smo dana svjedočili zaista iznimnim poslovnim pričama, a pobjednička nas je posebno nadahnula. Čestitamo kolegama jer svaki je rezultat na globalnom izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja, a mi znamo koliko je truda i predanog rada potrebno za uspjeh - poručili su predstavnici Infobipa nakon proglašenje novog svjetskog EY Poduzetnika godine.

U sklopu petodnevnog programa u panel raspravama i predavanjima u Monte Carlu sudjelovali su i Emil Tedeschi, poduzetnik i predsjednik žirija domaćeg izdanja te Mate Rimac, također član žirija i prošli hrvatski EY Poduzetnik godine.

Već danas otvorene su prijave za šesto hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine, a poduzetnike je moguće kandidirati putem službene web stranice programa EY Poduzetnik godine.

23. lipanj 2024 17:40