Aktualno
StoryEditor

Promjena stava prema ženama: Izbor za Miss Amerike ukida kupaće kostime

05. Lipanj 2018.

Žene koje su natječu za naslov Miss Americe više neće izlaziti pred žiri u kupaćem kostimu i općenito se natjecateljice više neće ocjenjivati prema fizičkom izgledu, objavila je vijest bivša missica Gretchen Carlson na ABC-u.

Osim što ukidaju dio s kupaćim kostimima, organizatori Miss Americe ukidaju i pojavljivanje natjecateljica u večernjim haljinama, nego će se djevojke ubuduće odijevati u nešto u čemu se osjećaju dobro i što izražava njihov osobni stil.

>>> Saudijska Arabija izdala prve vozačke dozvole ženama

"Više nećemo svoje kandidatkinje ocjenjivati po vanjštini, fizičkom izgledu. To je velika stvar" rekla je Carlson, prva Miss Americe u povijesti koja je imenovana na mjesto šefice odbora za organizaciju Miss America.

Umjesto dijela kad su se žene pojavljivale u kupaćim kostimima, s natjecateljicama će se razgovarati o njihovim strastima, inteligenciji i razumijevanju uloge Miss Americe.

>>> Prava homoseksualaca: Sve članice EU-a moraju priznati strane istospolne brakove

Kaže Carlson da će ubuduće natjecateljice za Miss America na natjecanju imati priliku "pokazati svijetu tko su kao osobe, iz dubine duše. Po tome ih od sada prosuđujemo".

22. srpanj 2024 09:34