Aktualno
StoryEditor

Prvog dana Job Faira štandove uz 3000 studenata posjetio i ministar rada

24. Svibanj 2018.

Prvi dan Job Faira, najvećeg sajma poslova u regiji, posjetio je rekordan broj studenata u potrazi za poslom po mjeri, a pridružio im se i mr. sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava, koji je Job Fair posjetio u srijedu, 23. 5. 2018., u poslijepodnevnim satima.

- Kao netko tko se vrlo intenzivno bavio studentskim organizacijama, i ja sam mnogo vremena nekoć proveo na FER-u, iako sam studirao fiziku. Znam koliko su upravo vještine koje se na ovom fakultetu podučavaju bitne za tržište rada, a kao ministru rada, izuzetno mi je bitno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća, izjavio je mr. sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava tijekom današnjeg posjeta najvećem sajmu poslova, Job Fairu.

Na najvećem sajmu poslova u regiji koji se jučer i danas održava u prostoru zagrebačkog FER-a, i to već 13. godinu za redom, ministra su dočekali izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec i Iva Gospodnetić, voditeljica ureda Centra karijera FER-a. Nakon kratke šetnje prepunim hodnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva, na kojima se jučer i danas čak 103 poduzeća iz 14 različitih industrija aktivno predstavlja studentima i diplomcima u potrazi za najboljom poslovnom prilikom, ministar je dodao kako se aktivno razmišlja i o digitalnoj pismenosti i o omogućavanju cjeloživotnog obrazovanja.

>>>Na Job Fairu 103 tvrtke nude studentima poslove budućnosti

- Za reformu obrazovanja imamo velika sredstva unutar Europskog socijalnog fonda, a po prvi puta smo raspisali i natječaj za 17 000 STEM stipendija do 2023. Imat ćemo i puno ulaganja u popularizaciju STEM-a, STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude usmjerili prema STEM-u od rane dobi. I upravo fakulteti poput FER-a daju nadu u kvalitetno obrazovanje u tom području u Hrvatskoj. Uz to, razvoj digitalnih vještina, analitičkog razmišljanja i rješavanja problema su ključne kompetencije 21. stoljeća, a Job Fair studentima, bilo da su posjetitelji, bilo da su organizatori, pruža mogućnost da te kompetencije aktivno vježbaju u poslovnom svijetu već tijekom fakultetskog obrazovanja, izjavio je ministar Pavić, koji se poslije posjeta sajmu kratko sastao s prodekanima Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Job Fair

Program Job Faira otvoren je jučer u 9:00 sati predavanjem poduzeća Rimac Automobili, bogatom ponudom štandova na kojima su poslodavci nudili niz zanimljivosti, od robota preko sladoleda do escape room iskustava i nagradnih igara te praktičnom radionicom o Pythonu koja je oduševila studente zbog konkretnih programerskih vještina koje su na njoj naučili. Job Fair zajednički organiziraju Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Ovogodišnji medijski pokrovitelji Job Faira su Global, Laganini FM, Studentski.hr i VIDI.

12. srpanj 2024 17:15