Aktualno
StoryEditor

Rent24 postao većinski vlasnik HUBa385

26. Listopad 2018.

Rent24, jedan od svjetskih tržišnih lidera koji trenutno ima preko 50 coworking i coliving lokacija na tri kontinenta, postao je većinski vlasnik hrvatske tvrtke Nest01 koja vodi HUB385, najpoznatiji coworking prostor u Hrvatskoj.

Ulazak na hrvatsko tržište od velikog je značaja za izvršnog direktora tvrtke Rent24, Roberta Bukvića, bivšeg profesionalnog košarkaša.

- Moja obitelj je iz Hrvatske. Čim sam krenuo u ovaj posao, želja mi je bila proširiti se i ovdje. Tehnološka scena u Hrvatskoj vrlo je živa. Hrvatske tvrtke rade za globalne igrače, a tehnološko obrazovanje jako je dobro razvijeno – vidimo velik potencijal koji bi Hrvatsku mogao svrstati u ponajbolje europske tech-hubove, izjavio je Robert Bukvić, izvršni direktor Rent24 i bivši košarkaš.

>>>Zagrebački inkubator poduzetništva i HUB385 udružuju snage

HUB385, centar za inovacije i coworking prostor površine preko 2.000 kvadratnih metara nalazi se u samom centru Zagreba, na Trešnjevci, a osnovali su ga Ivana Šoljan, Ante Magzan i Ivica Mudrinić koji će zadržati manjinski udio i upravljanje lokalnom kompanijom.

Ante Magzan, direktor i suosnivač HUB-a385 izjavio je kako "partnerstvo s tvrtkom Rent24 HUB-u daje nove prilike za rast coworkinga kao jednog od temelja kvalitetnog razvoja digitalnog poduzetništva i inovacija.

- Naši korisnici moći će koristiti prostore Rent24 diljem svijeta, a isto tako će i Rent24 korisnici biti dobrodošli u HUB385, što će cjelokupnom hrvatskom startup ekosustavu uvelike olakšati pristup svjetskim tržištima, novim znanjima i iskustvima, kaže Magzan.

22. svibanj 2024 20:32