Aktualno
StoryEditor

Salma Hayek: Weinstein je godinama bio moje čudovište

16. Prosinac 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=-6mtgYB5AaM

Glumica Salma Hayek priključila se redovima hollywoodskih žena koje posrnulog filmskog producenta Harveya Weinsteina optužuju za spolno uznemiravanje i napastvovanje, nazvavši ga "čudovištem" u članku objavljenom u New York Timesu, prenosi Reuters.

- Godinama, on je bio moje čudovište - napisala je ta meksičko-američka glumica u kolumni objavljenoj u New York Timesu, u kojoj opisuje konkretne primjere seksualnog uznemiravanja, bullyinga i prijetnji.

U emotivnom članku, 51-godišnja Hayek detaljno je opisala svoja iskustva s Weinsteinom za vrijeme snimanja filma "Frida" 2002. godine, ustvrdivši između ostaloga da joj je zaprijetio smrću kad je odbila njegovo udvaranje.

>>>Tarantino: Znao sam da priče o Weinsteinu nisu puke glasine

Hayek u tekstu ističe kako joj je bilo drago što je dobila priliku raditi s Weinsteinom i Miramaxom, koji je tada bio u njegovu vlasništvu, jer je bio "sinonim za kvalitetu, sofisticiranost i poduzimanje rizika na filmu".

No, našla se suočena s Weinsteinovim seksualnim prijedlozima i zahtjevima. "Ne! - traženju da mu dopustim da me oralno zadovolji", napisala je Hayek kao jedan od primjera. "A sa svakim odbijanjem, stigao je Harveyev makijavelistički bijes".

- Raspon njegovih taktika uvjeravanja kretao se od slatkorječivosti do toga da mi je jednom prilikom, u nastupu bijesa, zaprijetio: ‘Ubit ću te, nemoj misliti da ne mogu‘ - ustvrdila je Hayek.

>>>Kevin Spacey ‘izašao iz ormara’: Seksao sam se sa ženama i muškarcima, danas sam gay

Weinsteinova glasnogovornica Holly Baird nije u srijedu mogla komentirati te navode.

Glumičina glasnogovornica Samantha Hill odbila je dodatno komentirati njezine riječi, ustvrdivši u poruci poslanoj Reutersu emailom da je "tekst koji je Salma napisala sve što zasad ima o tome za reći".

Hayek je u tekstu istaknula kako su je na odluku da javno podijeli svoja iskustva inspirirale sve druge žene koje su to već učinile.

Oscarom nagrađivani producent Weinstein u središtu je međunarodnog skandala koji se širi otkako su početkom listopada pale prve optužbe protiv njega za spolno uznemiravanje i napade. Za seksualno uznemiravanje tijekom protekla tri desetljeća optužilo ga je ukupno pedesetak žena, većinom glumica, koje tvrde da je on seksualni predator.

>>>Roberto Cavazos: Dečki su se bojali reći Spaceyju da ih prestane dodirivati

Weinstein tvrdi kako nikada nije stupio u nedogovorene seksualne odnose.

Policije New Yorka, Los Angelesa, Beverly Hillsa i Londona objavile su da provode istrage vezane uz optužbe za spolno uznemiravanje i silovanje koje su iznijete protiv Weinsteina.

25. travanj 2024 07:56