Aktualno
StoryEditor

Split dočekuje reprezentaciju u 16 sati, policija pohvalila doček Zagrepčana

17. Srpanj 2018.

Hrvatski nogometni reprezentativci iz Splitsko-dalmatinske županije u Split stižu u utorak popodne, a građani će ih dočekati na Rivi u 16 sati.

Kako se doznaje od Kristine Čuvalo iz Grada Splita, službeni program dočeka na Rivi počet će u 16 sati, pa se pozivaju svi građani da dođu pozdraviti Vatrene "kako samo Split i Dalmacija znaju", a tko može neka im brodicama izađe u susret ispred Gradske luke.

Na Rivi se očekuju srebreni vratar Lovre Kalinić, branič Ivan Strinić, veznjak Filip Bradarić, te napadači Ivan Perišić i Ante Rebić.

Sve Prometove linije besplatne

U vezi s tim sve Prometove linije koje vode prema centru grada danas od 13.30 do ponoći bit će besplatne, a građane se moli da koriste javni prijevoz kako bi se izbjegle prometne gužve, te da svoje automobile parkiraju na obodima grada, parkiralištu groblja Lovrinac i na Poljudu.

>>>Velika pobjeda: Francuzi na zlatnom, Vatreni na srebrnom tronu

Iz Grada su poručili da će se od 16 sati za sav promet zatvoriti zapadna obala i pristup gradu na rotoru kod Banovine.

Neslužbeno se doznaje kako bi na Rivi trebali pjevati Giuliano, Dalmatino, Jole, Mate Bulić, Alen Nižetić, te Ban i Diktatori, no iz Grada još nije stigla službena potvrda s obzirom da se još kalkulira koga će sve pozvati.

U Splitu se neslužbeno priča da bi na doček Vatrenima na Rivi trebao doći i premijer Andrej Plenković, koji je jutros bio na otvaranju Čiovskog mosta.

Policija: Doček viceprvaka u Zagrebu protekao u pozitivnoj atmosferi uz srdačno ophođenje građana

Dolazak viceprvaka svijeta koji je u ponedjeljak od jutra do večeri na putu od zračne luke i na središnjem zagrebačkom trgu pratilo vjerojatno više od pola milijuna građana protekao je u pozitivnoj atmosferi, objavila je zagrebačka policija koja je pohvalila građane za srdačno ophođenje.

To potvrđuje podatak po kojem je tijekom cijelog osiguranja dočeka policija u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovela samo pet osoba.

>>>Zagreb: Pola milijuna ljudi dočekalo reprezentativce

Građani su dočekivali hrvatsku nogometnu reprezentaciju u zračnoj luci Franjo Tuđman i potom cijelom dužinom trase kretanja do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama pa je teško procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća, objavila je policija u utorak.

Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovom prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.

Građani srdačni prema policajcima

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvalili su građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima i fotografiranju s njima.

Zagrepčani i gosti su poštivali upute policijskih službenika prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja, kažu u policiji.

>>>Povijesni doček za povijesni uspjeh: Vatreni ‘zapalili’ Zagreb

Dolazak i doček viceprvaka svijeta sa Svjetskog nogometnog prvenstva Policijska uprava zagrebačka u suradnji s organizatorom okupljanja i nadležnim gradskim službama osiguravala je s više od 500 svojih pripadnika.

S posebnim zadovoljstvom policija je pozdravila proteklo okupljanje kao "sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i RH".

17. svibanj 2022 06:41