Aktualno
StoryEditor

Super bake - socijalno poduzetništvo koje pomaže umirovljenicama

15. Listopad 2018.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=K0OH3p7pwHg[/embed]

Iz susjedne Srbije dolazi nam divan primjer društvenog poduzetništva - Super bake, slastičarnica u Beogradu koja zapošljava umirovljenice.

>>>Pet načina kako u starosti zadržati oštar um

U sklopu projekta zaposlene su 23 umirovljenice koje pripremaju kolače po starinskim receptima. Narudžbi, čini se, ne nedostaje.

Projekt je koristan jer s jedne strane pomaže umirovljenicama koje dodatnim prihodima mogu ‘podebljati‘ svoje male mirovine, a također se time, barem djelomično, rješava socijalna isključenost koja je čest problem kod pripadnika ‘treće dobi‘.

Inicijativa je financirana sredstvima prikupljenim crowdfunding kampanjom na platformi Indiegogo, na kojoj je kasnije pokrenuta inicijativa za financiranje dokumentarnog filma koji priča priču o zaposlenim bakama.

Gordana Jović je jedna od penzionerki koja se priključila inicijativi, a osim što peče kolače, također putuje, uči strane jezike i glumi kao statist u filmovima, kaže u intervjuu za Slobodnu Evropu. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da Jović za kontakte i dodatnu zaradu koristi - društvene mreže.

02. prosinac 2022 08:10