Aktualno
StoryEditor

Tvrtka riječkog znanstvenika i poduzetnika proglašena vodećim svjetskim izdavačem Open Access knjiga

20. Veljača 2023.
Aleksandar Lazinica, osnivač IntechOpen-afoto PR
IntechOpen, tvrtka riječkog znanstvenika i poduzetnika Aleksandra Lazinice, desetu je godinu za redom prepoznata od strane Delta Think, vodeće svjetske kompanije za poslovne analize, kao najuspješnija u području Open Access izdavaštva. Ovo priznanje koje dobivaju desetu godinu zaredom dovoljan je dokaz da domaće znanstvene tvrtke mogu biti svjetski tržišni lideri

Ogromno priznanje u poslovnom i znanstvenom svijetu stiglo je tvrtki IntechOpen, kad ih je Delta Think, jedna od vodećih svjetskih kompanija za poslovne analize, u svom godišnjem izvještaju proglasila najzastupljenijim izdavačem u najvažnijoj svjetskoj bazi open access knjiga DOAB (Directory of Open Access Books). IntechOpen je desetu godinu za redom vodeći izdavač znanstvenih e-knjiga, s 9,6 posto tržišta nametnuli su se ne samo kao broj jedan već i kao trend lider.

Hrvatska tvrtka IntechOpen, u vlasništvu poduzetnika iz Rijeke Aleksandra Lazinice, nastala je kao odgovor na neadekvatne sustave koji su postojali na tržištu.

- Pronaći znanstvene podatke tijekom istraživačkog rada na doktoratu nije bilo jednostavno, a kako uvijek razmišljam iz ugla poduzetnika, prepoznao sam taj nedostatak na tržištu i riješio mu sve mane. IntechOpen je tvrtka koja promiče i popularizira znanost, a znanstvene teme smo učinili globalno dostupnima kroz e-knjige - rekao je osnivač IntechOpen-a, Aleksandar Lazinica.

IntechOpen djeluju iz svojih ureda u Rijeci i Londonu. Znanstvenu građu koju nude su izgradili vrhunski znanstvenici, dobitnici Nobelove nagrade i znanstvenici koji spadaju u 1 posto najcitiranijih u svijetu. Građa sadrži recenzirane znanstvene sadržaje i objavljene knjige akademskih istraživanja.

- Cilj nam je omogućiti brže širenje i napredovanje znanja koje je temeljeno na znanstvenim izvorima, istraživanje i napredak Open Access sustava je proces koji nema kraja, i iznimno mi je drago da moj tim predvodi svjetsku znanstvenu zajednicu te kako omogućujemo vrhunsku uslugu svima koji traže provjereni znanstveni sadržaj. Znanje smo učinili dostupno svima - dodao je Lazinica.

- Biti vrhunski u bilo kojem području je uspjeh, biti svjetski vrh je izvanredno. Biti svjetski vrh i tržišni lider u znanstvenom izdavaštvu, a pri tom dolaziti iz male Hrvatske, za nas je samo dokaz koliko smo svi posvećeni našem krajnjem cilju. A on je da znanost i znanje moraju biti dostupni svima. S tolikim tržišnim udjelom na dobrom smo putu - rekla je Sara Uhač, CEO IntechOpen-a.

18. travanj 2024 21:54