Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: PET Centar promijenio ime radi širenja na strana tržišta

02. Veljača 2019.

Lanac specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce PET Centar promijenio je naziv. Odsad se ta tvrtka naziva Pet Network International d.o.o. Do promjene imena tvrtke na hrvatskom tržištu došlo je uslijed širenja maloprodajnog poslovanja u međunarodnom okruženju. Pet Network već ima mrežu od 110 trgovina u pet zemalja, koje posluju pod brendovima Pet centar, Maxi Pet, Mr. Pet i Animax. U 2017. godini tvrtka je u Hrvatskoj ostvarila gotovo 148 milijuna kuna prihoda.

Tvrtka OTP nekretnine d.o.o. iz Zadra promijenila je Upravu. Direktor tvrtke 1. listopada prošle godine postao je Gergely Gyula Kovacs umjesto opozvanog Duilia Belića. U NO-u su predsjednik Uprave OTP banke Balazs Pal Bekeffy (predsjednik), član uprave banke Zorislav Vidović (zamjenik) i Gyula Nemet. Vlasnik tvrtke OTP banka upisana je 25. siječnja u sudski registar i kao novi vlasnik tvrtke SB ZGRADA d.o.o. iz Splita, koju je preuzela od Splitske banke.

Marko Juranić napredovao je s pozicije člana na mjesto predsjednika Uprave tvrtke UNICREDIT LEASING CROATIA d.o.o. Na poziciji zamjenjuje Eugena Paića Karegu koji više nije u Upravi. Ognjen Brakus otišao je iz Uprave, ali ostaje u Nadzornom odboru tvrtke. Nikolaus Maximilian Linaric postao je krajem prošle godine novi član i zamjenik predsjednika NO-a.

Tomas Haagen, Erik Frans Lommerde i Matt Joseph Regan od 13. prosinca postali su članovi Uprave tvrtke NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. iz Zagreba.

Tvrtka METALNA OPREMA d.d., Senj promijenila je upravu i nadzorni odbor. Claudia Gisler (predsjednica), Sabine Arnold (zamjenica), Karl Josef Gasser u NO-u zamjenjuju Adolfa Žagera, Željka Tomljenovića i Franju Otročka. Mile Krznarić u upravi zamjenjuje Sanju Vukelić-Karadžiju. Tvrtka u većinskom vlasništvu EMIL GISLER HOLDING AG prestala se baviti proizvodnjom oružja i streljiva.

Vojko Zakrajšek i Vlasta Grgac više nisu direktori tvrtke TEHNOMEDIKA d.o.o. iz Zagreba, no i dalje ostaju suvlasnici.

Gordana Vlahović i Marko Ignjatović novi su direktori tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o., Zagreb. Radisav Ignjatović i Libor Burian direktorske pozicije zamijenili su prokurom.

Ivo Stopfer novi je predsjednik Nadzornog odbora komunalnog poduzeća BOŠANA d.o.o. iz Biograda na moru. Na poziciji zamjenjuje Marina Eškinju. Novi članovi NO-a su Marko Šarić (zamjenik) i Nikola Tomić.

Vedran Vugec novi je prokurist tvrtke BLAŽIČ d.o.o. iz Novaka.

20. travanj 2024 07:30