Poslovna scena
StoryEditor

Dan poduzetnika: Promjene moraju početi odmah

02. Lipanj 2014.
Piše:
liderhrt

Tradicionalno okupljanje gospodarstvenika Dan poduzetnika u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održat će se 9. lipnja 2014. u zagrebačkom hotelu Westin pod nazivom Vrijeme promjena.

U nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića i predsjednika Vlade Zorana Milanovića predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca tom će prigodom prezentirati najnovije rezultate istraživanja o percepciji poduzetnika u javnosti kao i nove rezultate HUP Skora - alata kojim HUP na polugodišnjoj osnovi prati napredak u reformama na 13 strateških, ključnih područja nužnih za revitalizaciju hrvatskog gospodarstva.

U sklopu programa Dana poduzetnika održat će se i dvije panel rasprave. Na prvom panelu govorit će se o nužnosti promjena i tražiti odgovor na pitanje kako poboljšati poduzetničku klimu u zemlji. U raspravi će uz predsjednika Republike Hrvatske, Ivu Josipovića i predsjednika HUP-a Ivicu Mudrinića sudjelovati i predsjednik Uprave Orbica, Branko Roglić te predsjednik Uprave Spin Valisa Zdravko Jelčić. Na drugom panelu o poduzetništvu, prilikama koje im se otvaraju i preprekama na koje nailaze govorit će poduzetnici Tatjana Kos, direktorica tvrtke Lapibus, Petar Šimić, direktor Primacošpeda i Luka Abrus, direktor tvrtke Pet minuta, a njihovu će raspravu moderirati Saša Cvetojević.

Za sudionike Dana poduzetnika konzultantska kuća PWC pripremila je pregled gospodarskih trendova u svijetu s posebnim naglaskom na analizu pozicije Hrvatske, a Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI na događanju će predstaviti projekt Drugo lice invalidnosti.

- Stanje u hrvatskom gospodarstvu ne dopušta više ni minute oklijevanja u prihvaćanju nužnosti i provedbi promjena. Svijet se ubrzano mijenja, druge zemlje se prilagođavaju promjenama uvodeći ih i same, ostavljajući nas sve dalje iza sebe u našim neproduktivnim raspravama oko toga trebamo li se i koliko i mi mijenjati. Odgovor je već odavno jasan – trebamo široke i duboke, brze i odlučne reforme. Bez njih nema gospodarskog oporavka, a bez gospodarskog rasta nema ni boljeg zdravstva, obrazovnog sustava, kulture… nema boljeg društva ni boljeg života građana. Promjene moraju početi odmah i to na svim područjima, bez daljnjih kompromisa i oklijevanja – to je ono što ćemo poručiti s ovogodišnjeg Dana poduzetnika. Svako daljnje odgađanje promjena ne znači samo daljnje urušavanje gospodarstva i standarda građana već ugrožava i budućnost naše djece jer će se posljedice sadašnjeg nečinjenja osjećati još dugo godina- kazao je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

06. prosinac 2023 17:37