Tržište kapitala
StoryEditor

Valamar Adria dionica je godine

12. Prosinac 2014.

Dionica Valamar Adrije je dionica godine. Prema izboru javnosti putem on line ankete, dionica Valamar Adrije najbolja je vrijednosnica u 2014. godini.

 - Nedavnim objedinjavanjem Valamarovih tvrtki u Valamar Rivieru dodatno smo osnažili bilančnu imovinu i poslovanje kompanije te doprinijeli transparentnijem vrednovanju, što je u izravnom interesu svih naših dioničara kojih je danas više od 22.000. Očekujemo da će se učinci pripajanja vidjeti u većoj likvidnosti dionice zbog izmjene dioničke strukture kroz povećanje udjela i broja manjinskih dioničara te jačem fokusu institucionalnih i drugih investitora. Ova nagrada za nas predstavlja i dodatan poticaj u aktualnom procesu uvrštenja dionice Valamar Riviera na Službeno tržište Zagrebačke burze - istaknuo je Marko Čižmek, Član Uprave Valamar Riviera.

Na trećoj poredu svečanoj dodjeli nagrada Zagrebačke burze, dionici HT-a propala je, treći puta zaredom, nagrada za najveći promet. Dionica Arenaturista osvojila je dvije nagrade – onu za najveći rasti vrijednosti i rast prometa. Interkapital vrijednosni papiri i ove su godine dobitnik nagrade za Člana godine, nagradu Akademije ZSE za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala uručena je Hrvatskoj udruzi korporativnih rizničara, dok je Europskoj banci za obnovu i razvoj uručena nagrada za za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala.

 - Zagrebačka burza je krvotok financijske infrastrukture u Hrvatskoj koji će nam omogućiti privlačenje novih investitora. Po svojim inicijativama, Zagrebačka burza najaktivnija je u regij i- poručila je Vedrana Jelušić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku.  - U ovoj godini bilo je ugodnih iznenađenja, bilo je i onih neugodnih. Potrebno je nastaviti privatizaciju jer je to put prema boljem korporativnom upravljanju što vodi boljoj investicijskoj klimi i novim ulaganjia», izjavila je čelnica burze Ivana Gažić. Za idući godinu investitoriam je najavila nekoliko zanimljivih projekata. U travnju bi se trebalo na ZSE početi trgovati dugo očekivanim ETF-ovima, a pred kraj iduće ili početkom 2016. trebao bi proraditi SEELINK, projekt Zagrebačke, Makedonske i Bugarske burze, a riječ je o zajedničkoj platformi za trgovanje.

15. svibanj 2024 23:21