Aktualno
StoryEditor

U Londonu uhićen Ivica Todorić

07. Studeni 2017.

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9,04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu, objavila je N1 televizija.

Iz izvora bliskih Todoriću, ta televizija doznaje da se sam predao policiji.

Britanska National Crime Agency (NCA) potvrdila je za N1 kako će tražena osoba biti uhićena te će početi postupak oko izručenja.

‘Općenito govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskog uhidbenog naloga (EAW), će biti uhićena od strane britanske policije i počet će postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom provodi Westminster Magistrates Court. U smislu konkretnih pitanja o Europskom uhidbenom nalogu bojim se da na to moraju odgovoriti vlasti koje zahtjevaju uhićenje konkretne osobe. U ovom slučaju strana koja zahtjeva uhićenje je Hrvatska‘, odgovorio je glasnogovornik NCA-a Aaron Payne.

Plenković: Na Interliberu sam saznao da se Todorić predao policiji

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je tijekom Interlibera primio informaciju da se Todorić predao policiji te da sada slijedi uobičajena procedura.

"Sukladno je to Europskom uhidbenom nalogu koji je izdala hrvatska policija. Sada slijedi uobičajena procedura", rekao je Plenković prilikom otvaranja Interlibera.

Dodao je da postoji uobičajen slijed događaja sukladno zakonu koji smo usvojili.

"Todorić ima prava kao okrivljenik i vjerujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima špekulirati‘, kazao je premijer.

Upitan je li naše pravosuđe znalo gdje se Todorić nalazi i je li Britancima dojavilo njegovu adresu Plenković je kazao da ne zna, jer je to stvar naših tijela koja su nadležna, sigurno ne izvršnih vlasti.

10. prosinac 2023 01:41