Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Meryl Streep želi trgovačkim žigom zaštititi svoje ime

30. Siječanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=tIEKXR5RhXM

Meryl Streep, najslavnija glumica svoje generacije, podnijela je pri Američkom uredu za patente zahtjev za zaštitu svojeg imena.

U zahtjevu podnesenom 22. siječnja traži se zaštita imena Meryl Streep za "uporabu u industriji zabave", filmovima, održavanju javnih govora i autograma.

>>>Hanks i Streep u Spielbergovu filmu o pentagonskim dokumentima

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se žigom zaštititi svoje ime ili neku poznatu rečenicu radi zaštite svog intelektualnog vlasništva kao bi spriječili druge ljude da se neovlašteno njima koriste te zarađuju prodajom proizvoda s njihovim imenom.

U svojoj karijeri dugoj 40 godina u kazalištu, na filmu i televiziji, Streep je stekla tri Oscara, tri Emmyja i šest nagrada Golden Globe, a prošli tjedan potukla je vlastiti rekord jer je 21. put nominirana za Oscara za ulogu u filmu "Novine" (The Post).

Nije jasno zbog čega je šezdesetosmogodišnja glumica odlučila tek sada trgovačkim žigom zaštiti svoje ime, piše Reuters i dodaje da njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

>>>VIDEO: Glumci se sjajno zabavljali na snimanju ‘Mamma Mia!’ na Visu

Iz Ureda za patente doznaje se da je zadnjih deset godina Taylor Swift podnijela 60 zahtjeva za zaštitu prava intelektualnog vlasništva,  među kojima su stihovi pjesama "This Sick Beat", i "Nice to meet you. Where you been?" za korištenje u proizvodnji odjeće, pribora za njegu kose i bilježnica.

03. ožujak 2024 05:01