Aktualno
StoryEditor

WU Executive Academy razvila novi ‘Data Science‘ program koji počinje ove jeseni

20. Lipanj 2017.

S obzirom na sve veću količinu podataka javila se potreba za stručnjacima koji imaju umijeće filtriranja i tumačenja informacija, kako bi tvrtkama pomogli da od toga strateški profitiraju. Stoga ne iznenađuje činjenica da se ‘data scientist‘ već dulje vrijeme smatra jednom od najuzbudljivijih karijera budućnosti. Kako bi pružila odgovor na navedenu potrebu poslovna škola WU Executive Academy razvila je novi program koji sudionicima pruža teorijsko i praktično znanje o upravljanju i analiziranju velikih količina podataka. Pod akademskim vodstvom prof. Axela Polleresa, polaznici će naučiti kako pomoći tvrtkama kada je u pitanju postizanje maksimalne koristi od iskorištavanja enormnog bogatstva dostupnih podataka te koristiti dobivene uvide kao osnovu za donošenje informiranih odluka. Program ‘Data Science‘, koji seodržava na engleskom jeziku, započinje 8. studenog 2017.

>>> Odaberite pravi program obrazovanja i iskoristite mogućnosti dobivanja školarine

Podatkovni znanstvenici

Tvrtke nikada nisu imale pristup većem broju informacija o svojim proizvodima, tržištima i kupcima nego danas. Iako je jasno da su informacije izuzetno vrijedna imovina upravljanje velikom količinom podataka nije lako. Stručnjaci koji su sposobni današnje informacije pretvoriti u rudnik zlata korištenjem znanja koje je doista važno traženiji nego ikad. Magazin Harvard Business Review čak je posao podatkovnih znanstvenika ‘data scientists‘ nazvao "najseksi poslom 21. stoljeća”.

Činjenica da postoji ogromna potražnja od strane međunarodnih tvrtki za podatkovnim stručnjacima polazna je točka za razvoj ovog inovativnog programa. Program ‘Data Science‘ u sklopu poslovne škole WU Executive Academy osmišljen je kako bi menadžerima koji su dužni koristiti se podacima kao dijelom svog posla, osigurao višestruko, interdisciplinarno znanje.

- Naš pristup je po prirodi interdisciplinaran i timski orijentiran. Osim tehničkih vještina, posao podatkovnih znanstvenika prije svega zahtijeva cjelovito razumijevanje domena aplikacija, naglašava prof. Axel Polleres, akademski direktor programa.

Profesionalizacija trenda

Poduka na sveučilišnoj razini treba doprinijeti razvoju poslovnog profila podatkovnih znanstvenika unutar poduzeća, koji ima svijetlu budućnost.

- Kao sveučilište, zanimamo se za profesionalizaciju poslova. To također vrijedi i za moderne karijere kao što je podatkovni znanstvenik. Iako je praktična relevantnost znanstvenih podataka nesporna, područje se unutar društva tek treba uspostaviti kao nova sfera rada, objašnjava prof. Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy.

>>>WU Executive Academy: Izvanredni MBA program za bolji i brži razvoj karijere

- Ponosni smo što možemo doprinijeti tom procesu našim ‘Data Science‘ programom. Cilj nam je pružiti znanja i alate znanosti o podacima koji su potrebni tvrtkama, istovremeno uzimajući u obzir društvenu odgovornosti kada je u pitanju upravljanje podacima, dodaje.

Tijekom tri četverodnevna modula polaznici programa steći će sveobuhvatno teorijsko i praktično razumijevanje znanosti o podacima, učit će o svim alatima, tehnikama i konceptima potrebnim za korištenje podataka kao osnove za donošenje boljih odluka.

Poduka će obuhvatiti svaki korak procesa analize i tumačenja podataka - od istraživačke analize podataka i njihove manipulacije do modeliranja, ovjeravanja i čišćenja podataka do njihove vizualizacije i komuniciranja te konačno, izrade pravih strateških zaključaka.

- Kako bismo pokazali što se može učiniti s podacima, moramo ‘rastjerati mitove‘ pokazujući na praktičan način kako raditi s podacima, kakvi problemi postoje i što je tehnički i zakonski izvedivo. Štoviše, istražit ćemo bogatstvo uspješnih primjera korporativne znanosti o podacima u stvarnom svijetu s ciljem upoznavanja sudionika s potencijalom kojeg mogu iskoristiti strateškom i kreativnom upotrebom podataka, kaže prof. Axel Polleres, objašnjavajući ciljeve programa.

Korištenje stvarnih podataka sudionika kao temelj za donošenje odluka

Poseban naglasak će biti na osiguravanju da polaznici programa steknu sveobuhvatna znanja i vještine na vrlo praktičan način. Rad na projektima koji uključuju studije slučaja iz vlastitog poduzeća omogućit će budućim podatkovnim znanstvenicima da prenesu stečeno znanje na radno mjesto dok pohađaju program.

Program ‘Data Science‘ namijenjen je stručnjacima koji žele optimizirati korporativno odlučivanje, uključujući direktore i prodajne menadžere iz širokog spektra područjakao što su marketing, financije, upravljanje lancem opskrbe, ili industrija poput menadžerskog savjetovanja, IT-a ili zdravstvene zaštite.

O programu

Program ‘Data Science‘ održava se u Beču na engleskom jeziku i traje 12 dana u periodu od 8. studenog 2017. do ožujka 2018. Program se sastoji od tri modula: Whatis Data Science? Concepts & Application Domains, From Data Science to Big Dana i Data Science inPractice and inthe Future. Cijena programa je 11,400.00 eura (bez PDV-a), a sve ostale informacije možete naći ovdje.

21. veljača 2024 06:33