Aktualno
StoryEditor

Z. Marić: Za angažiranje PR stručnjaka nećemo izdvajati basnoslovne cifre koje bi ugrozile proračun

28. Prosinac 2017.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u četvrtak nakon sjednice Vlade da je ove godine u sustavu fiskalizacije bilo oko 7.500 nadzora pri čemu su nepravilnosti utvrđene u 42 posto slučajeva, a činili su ih uglavnom ponavljači odnosno recidivisti.

"Svi naši inspektori i službe će biti na terenu. Nije cilj samo zaštita proračuna nego prije svega zaštita poreznih obveznika. Sigurno nam je namjera i da se postavimo edukativno i stimulativno prema poreznim obveznicima i da ne trebamo prema bagatelnim prekršajima po prvi puta odmah reagirati pretvrdim mjerama", kazao je Marić.

Na zamolbu novinara da objasni to što je na Vladi kazao da za štete treba oko 3,5 milijarde kuna, a da je osigurano 100 milijuna kuna, te upitan tko onda neće dobiti pomoć, ministar je odgovorio da su procjene šteta svake godine gotovo na sličnoj razini i da se broje u milijardama kuna, a da se s obzirom na mogućnosti dodjele uzimaju u obzir brojni kriteriji.

>>> Ministarstva, države ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije

"Ove smo godine prvi puta uspjeli ukupni iznos za štete od elementarnih nepogoda u poljoprivredi povećati praktički pet puta, s one već uobičajene stavke od 20 milijuna kuna, na 100 milijuna kuna, te će na adekvatan način i sukladno prijedlogu povjerenstava Hrvatskog sabora, oko 70 posto iznosa ići za poljoprivredu", objasnio je Marić.

Na pitanje koliko će koštati angažman PR stručnjaka i tvrtki za ministarstva, ustanove i javna poduzeća, kazao je da ne bi želio nagađati, ali da se sigurno ne radi o "basnoslovnim ciframa koje će ugroziti proračun", dok je na pitanje o angažmanu Krešimira Macana kao eventualnog PR savjetnika kazao da, koliko zna, takva odluka još nije donesena.

30. ožujak 2023 17:22