Biznis i politika
StoryEditor

CME dovršio kupnju RTL-a Hrvatska

01. Lipanj 2022.

CME Media Enterprises izvijestio je da je nakon odobrenja hrvatskih regulatornih tijela zaključena transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska.

Predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju Didier Stoessel najavljuje 'još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu te posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu' kao i promjene u menadžmentu i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

Tako Tonko Weissmann s današnjim danom postaje novi izvršni dopredsjednik RTL-a Hrvatska, a dosadašnji predsjednik uprave Pro Plusa Branko Čakarmiš postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije. Ujedno će nastaviti obnašati dužnost predsjednika uprave Pro Plusa. Christoph Mainusch imenovan je predsjednikom nadzornog odbora RTL-a Hrvatska.

Dosadašnji predsjednik uprave RTL-a Hrvatska Marc Puškarić s današnjim danom napušta svoju poziciju.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prošli tjedan je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi CME Media nad RTL-om Hrvatska.

AZTN je ocijenio da ta koncentracija nema značajan učinak na tržišno natjecanje, budući da se njome ne stvara novi niti jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije na tržištu. 

Sredinom veljače ove godine PPF grupa je objavila da je njezina podružnica CME Media Enterprises potpisala ugovor o preuzimanju 100 posto vlasništva u RTL-a Hrvatska, pri čemu je imovina hrvatske komercijalne televizije procijenjena na 50 milijuna eura. Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje brenda RTL u Hrvatskoj.

CME je vlasnik šest nakladnika u šest zemalja srednje i istočne Europe, koji imaju 42 kanala i prema podacima tvrtke dosežu ukupno 49 milijuna gledatelja.

20. travanj 2024 09:37