Biznis i politika
StoryEditor

Helena Schmidt nova je voditeljica hrvatskog ureda Deloittea

28. Lipanj 2023.
Helena Schmidt

Helena Schmidt, partnerica u Deloitteovu odjelu poreza, nova je voditeljica hrvatskog ureda Deloittea, a uz svoje redovne obveze bit će zadužena za organizaciju hrvatskog ureda i njegov daljnji razvoj, navode u priopćenju.

Schmidt posjeduje više od 20 godina iskustva u poslovima vezanim uz pružanje podrške klijentima u njihovom poslovanju s poreznog aspekta. Međunarodno je priznata stručnjakinja za indirektno oporezivanje i redovno je imenovana vodećom stručnjakinjom za indirektno oporezivanje prema izboru izdanja International Tax Review. Unutar Deloittea Hrvatska, vodi tim koji je specijaliziran za sve aspekte oporezivanja porezom na dodanu vrijednost i trošarinama, te tim koji je zadužen za poslove računovodstva, izvještavanja te pružanje usluga u modelu u kojem klijenti svoje računovodstvene i porezne funkcije prepuštaju na izvršavanje vanjskom stručnom partneru.

Diplomirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i ima EMBA diplomu Poslovne škole Cotrugli, a voditeljica je i inicijative za razvoj i koordinaciju klijenata i industrija u Centralnoj Europi unutar porezne funkcije. Također je dugogodišnja voditeljica Deloitteove SheXO inicijative za poticanje raznovrsnosti u raznim područjima upravljanja i strukturama unutar organizacije.

– Veselim se novim odgovornostima i izazovima koje donosi pozicija voditelja hrvatskog ureda Deloittea. Uz predani rad i suradnju s izvrsnim timom planiram daljnje unaprjeđenje radnog okruženja kao i doprinos  uspjehu naše poslovne zajednice –  istaknula je Schmidt.

U isto vrijeme, Dražen Nimčević, dosadašnji voditelj hrvatskog ureda i partner u odjelu poreza odlazi sa partnerske funkcije i stupit će na savjetničku poziciju unutar tvrtke, a bit će zadužen za razvoj talenata.

24. travanj 2024 05:46