Financije
StoryEditor

Osnovan novi zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond Arena Mudra Mirovina

13. Prosinac 2022.

Arena Hospitality Group prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja postaje pokrovitelj zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda, navode u priopćenju. Kompanija je prepoznala prednosti aktivnog poticanja vlastitih zaposlenika za osiguranje većih primanja u mirovini. Fondom ‘Arena mudra mirovina‘ upravljat će Erste društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, dok će članstvo biti omogućeno svim zaposlenicima Arena Hospitality Grupe u Hrvatskoj, a sve na dobrovoljnoj osnovi.

Kako navode, štednja u trećem mirovinskom stupu namijenjena je svima koji žele dugoročnim ulaganjem poboljšati svoja mirovinska primanja i isplatu što veće mirovine u budućnosti. Uz razne pogodnosti kao što su  državna poticajna sredstava, porezne olakšice i prinosi koji se ostvaruju putem društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima, štednja u trećem mirovinskom stupu i dalje je najkonkurentniji oblik namjenske štednje. Konkretno, država  potiče dobrovoljnu mirovinsku štednju, a poticajna sredstva iznose 15 posto od ukupno uplaćenog doprinosa do uloga od pet tisuća kuna godišnje. Uplatom navedenog iznosa ostvaruje maksimalni iznos potpore od 750 kuna godišnje.

Arena Hospitality Group sa sjedištem u Puli razvija i upravlja hotelima, turističkim naseljima i kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Srbiji, a prva je u domaćoj hotelskoj industriji prepoznala važnosti, sada već tradicionalnog oblika štednje u inozemstvu koji je izrazito dobro prihvaćen od strane radnika i poslodavaca.

– Naši vrijedni zaposlenici i njihova motivacija najvažniji su čimbenici uspješnosti poslovanja naše hotelske grupacije. Osnivanje zatvorenog  mirovinskog fonda „Arena mudra mirovina“ dodatni je način na koji želimo našim zaposlenicima ukazati na njihov doprinos u napretku i razvitku poslovanja grupacije, zahvaliti im na predanom radu i posvećenosti poslu koji obavljaju, te ih motivirati i potaknuti da aktivno razmišljaju o dugoročnim ulaganjima koja će njihove zaslužene umirovljeničke dane učiniti što ugodnijima– zaključuje Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe.

03. veljača 2023 02:11