Financije
StoryEditor

Zagrebačka banka nudi povoljnije kredite za malo i srednje poduzetništvo

26. Lipanj 2024.
Zaba, Zagrebačka banka

Zagrebačka banka nudi preko 100 milijuna eura za financiranja malog i srednjeg poduzetništva, a u sklopu ovih kreditnih opcija poduzetnicima su dostupna jamstva za osiguranje kredita, zahvaljujući kojima mogu ostvariti povoljnije kamatne stope.

Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit, kroz svoje programe u suradnji s lokalnim i multilateralnim razvojnim bankama i institucijama nudi preko 100 milijuna eura za financiranja malog i srednjeg poduzetništva, ističe se u priopćenju te banke, objavljenom u srijedu.

Navodi se i da su u sklopu ovih kreditnih opcija poduzetnicima dostupna jamstva za osiguranje kredita za financiranje investicija i obrtnih sredstava, zahvaljujući kojima mogu ostvariti povoljnije kamatne stope ili supstituirati kolateral.

Nadalje, kako bi smanjili troškove financiranja, poduzetnicima su u Zagrebačkoj banci dostupne i kreditne linije uz subvenciju kamate (koje sežu i do 75 posto za projekte zelene i digitalne tranzicije), od strane različitih domaćih institucija i tijela, a za koje su sredstva na razini tržišta ograničena.

U priopćenju se navodi i da Zagrebačka banka kontinuirano proširuje svoju ponudu programa financiranja za mikro, male i srednje poduzetnike, pri čemu je očekivani izlazak dvaju novih programa do kraja 2024. godine kroz koje će se osigurati dodatnih 100 milijuna eura kredita uz povoljnije uvjete toj skupini poduzetnika.

- Malo i srednje poduzetništvo ima ključnu ulogu u gospodarskom razvoju Hrvatske, a njihovim financiranjem dajemo višestruki doprinos održivom rastu. Našim je klijentima na raspolaganju niz opcija financiranja kojima dajemo potporu inoviranju i osnaživanju konkurentnosti te ih kroz pristup kapitalu potičemo da se odvaže na nove iskorake na tržištu - poručio je u priopćenju Slaven Rukavina, član Uprave Zagrebačke banke.

Opcije Zagrebačke banke za financiranja malog i srednjeg poduzetništva dio su nove inicijative ‘UniCredit for CEE‘ u sklopu kojeg Grupa UniCredit nudi 60 financijskih rješenja u vrijednosti od preko 2,6 milijardi eura, dostupnih do kraja 2024. godine.

Rješenja su posebno prilagođena pojedinim tržištima te podržavaju niz potreba poduzetnika, od inovacija, digitalizacije, konkurentnosti, održivosti i drugih aspekata poslovanja.

24. srpanj 2024 14:50