Konferencije i edukacije
StoryEditor

Liječnički simpozij Specijalne bolnice Agram u Zagrebu okupio renomirane stručnjake

11. Lipanj 2022.
foto Lider Media

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u svijetu te važnost njihova razumijevanja nikad nije bila značajnija, stoga je u Zagrebu u organizaciji Specijalne bolnice Agram otvoren prvi proljetni liječnički simpozij naziva 'Primijenjena kardiovaskularna fiziologija i liječenje'. Deset renomiranih predavača iz Europe i svijeta te šest domaćih u dva dana simpozija razmijenit će sa sudionicima svoja široka znanja i iskustva, a sve kako bi pacijentima u konačnici pružili što kvalitetniju dijagnostiku i liječenje.

– Ovaj se simpozij trebao održati još u travnju 2020., ali, kao što znamo, odgođen je zbog pandemije i zato mi je drago što vas vidim uživo. Nadam se da ćete uživati u boravku i da ćemo razmijeniti znanje – rekla je u uvodnom dijelu simpozija Ina Filipović-Grčić, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja u Agramu, odgovorna za organizaciju ovog interdisciplinarnog simpozija koji je okupio liječnike interniste, intenziviste, anesteziologe, kardiologe te znanstvenike koji se bave isključivo bazičnom znanošću.

Dodala je da će svi sudionici dobiti 10 CME bodova od Europske akdreditacijske agencije za kontinuiranu medicinsku edukaciju koji će im služiti za obnovu liječničkih licencija.

image

Ina Filipović-Grčić i Mladen Jukić

foto Lider Media

Okupljene je pozdravio i Mladen Jukić, ravnatelj Specijalne bolnice Agram, zahvalivši svim izlagačima, posjetiteljima, sponzorima i organizatorima na dolasku.

– Ponosni smo što smo danas i sutra vaši domaćini i želimo vam ugodan boravak u Zagrebu. Hvala na dolasku – rekao je Jukić.

image

Mladen Jukić

foto Lider Media

Tijekom prvog dana simpozija svoja će izlaganja iz područja kardiovaskularne fiziologije održati:

  • prof. Robert BernatThe impact of arrhythmias on acute clinical conditions
  • dr. Daniel LovrićAcute valvular heart disease and haemodynamic consequences
  • prof. Gorazd Voga Role of Doppler echocardiography in the haemodynamic evaluation
  • dr. Mladen JukićImportance of the functional cardiovascular imaging
  • prof. Tomislav KrčmarInvasive physiological assessment of coronary arteries
  • prof. Bernard CholleyVenous return concept and practical application i Cost and benefits: balance to choose medical devices
  • prof. Robert NaeijeThe link between right ventricle and pulmonary circulation
  • prof. Luciano GattinoniVentilation-perfusion matching
  • Manuel Ignacio Monge Garcia – Arterial vessels characteristics: clinical relevance
  • prof. Bernd Saugel How to measure blood pressure correctly i What is the optimal blood pressure target?
  • prof. Stefano Romagnoli The pulse contour methods
  • prof. Jean-Louis TeboulEmergency Cvasc drug therapy: vascular tone and/or heart function in shock

Kako je napomenula Filipović-Grčić, cilj im je da se ovaj simpozij održava svake godine, a iduće godine planiraju implementirati radionice na kojima će polaznici uz realne primjere iz kliničke prakse graditi svoje znanje.

– Plan je da uistinu zaživi edukacijski centar kardiovaskularne fiziologije i liječenja u ovom dijelu Europe – rekla je Filipović-Grčić.

image
foto Lider Media
19. travanj 2024 16:36