Korona i biznis
StoryEditor

Šampioni korone: Wolt se brzinski transformirao i ugovorio suradnju s 35 trgovina

18. Svibanj 2020.
Wolt dostava

Dani u kojima pustom ulicom prolaze samo dostavljači konačno su iza nas. U tom minulom razdoblju, u kojem su dostavljačke tvrtke imale posla preko glave ne bi li omogućile građanima da ostanu doma i spriječe širenje zaraze, iskristaliziralo se kako se u izvanrednim vremenima brzinom svjetlosti mogu ostvariti nove suradnje. Dostavljačka tvrtka Wolt po zatvaranju brojnih ugostiteljskih objekata i restorana u tren oka se preorijentirala i proširila ponudu te postala jedan od šampiona korone.

- Wolt je u manje od nekoliko tjedana prošao kroz svojevrsnu transformaciju te je omogućio korisnicima pristup preko 35 prodavaonica robe široke potrošnje i namirnica. Iskoristili smo sve dostupne resurse od razvoja proizvoda do prodajnih timova kako bi korisnicima omogućili strukturirani prikaz i jasno pretraživanje velikog asortimana proizvoda - rekli su za Lider iz te tvrtke koja se suočila s ogromnim obujmom potražnje i vrlo gustim rokovima da učini mogućim nešto što bi se u normalnim prilikama protegnulo na mjesece sastanaka, dogovora i pregovora.

 

Uz dosadašnju ponudu hrane, nakon korone na Wolt aplikaciji nalazi se i nekoliko kategorija proizvoda: osnovne namirnice, pekarski proizvodi, svježa riba i meso, piće te oprema i hrana za kućne ljubimce.

- Dostave su stvarno raznovrsne. Nakon što smo uveli mogućnost dostave namirnica, većina dostava te vrste ipak se odnosila na proizvode poput brašna, mlijeka, jaja, ulja, kruha i slično. Ako pričamo o neprehrambenim namirnicama, najveći udio u prodaji namirnica čine pića (sokovi, mineralna voda i pivo) te proizvodi za osobnu higijenu - kažu iz Wolta, kojem se mogućnost narudžbe i dostave namirnica pokazala kao jedna od ključnih aktivnosti u pandemiji.

Ostaje li ta nova, proširena ponuda kao ostavština za nova vremena?

- Svakako nam je u interesu nastavak pružanja što šire i raznovrsnije usluge našim korisnicima tako da s dogovorenim i sklopljenim suradnjama nastavljamo i dalje, a maksimalno ćemo se truditi da ponudu i dalje činimo što raznovrsnijom - brzinski odgovaraju iz te digitalne tvrtke koja je spremno dočekala krizu.

Beskontaktno plaćanje nudili su i prije pandemije, a prigodno su uveli i 30 dana besplatnog korištenja platforme za partnere i korisnike za osobno preuzimanje narudžbi. Ta je spremnost nagrađena širenjem baze korisnika. Doduše, zlatni dani korone su prošli. Povoljna epidemiološka situacija vjerojatno će smanjiti količinu dostava. Ipak, tijekom tog razdoblja stečene su navike koje će unatoč prestanku krize nastaviti živjeti. Oslanjanje na dostavu definitivno je jedna od njih.

20. travanj 2024 21:21