Kripto
StoryEditor

Binance uklanja AMP token nakon što ga je SEC naveo vrijednosnim papirom

02. Kolovoz 2022.

Binance, jedna od najvećih kripto mjenjačnica objavila je jučer u postu na blogu svoju namjeru da ukloni AMP token 15. kolovoza iz svoje američke platforme. Odluka je donesena nakon što je Komisija za vrijednosne papire (SEC) imenovala AMP kao vrijednosni papir u slučaju prevare u kojem je sudjelovao  bivši zaposlenik Coinbasea.

Binance je izjavio da, iako je AMP prethodno prošao postupak procjene rizika koji mjenjačnica koristi kako bi odlučila hoće li navesti token ili ne, nedavno izvješće SEC-a navelo je tvrtku da ukloni token zbog mjera opreza. Binance je naznačio da će pričekati daljnju regulatornu jasnoću prije ponovnog stavljanja tokena na popis.

Zanimljivo je da je mjenjačnica nagovijestila da će AMP biti uklonjen samo sa svoje Binance.US platforme, što znači da će korisnici Binancea iz drugih dijelova svijeta vjerojatno još uvijek imati pristup uslugama trgovanja AMP-om. AMP depoziti bit će zatvoreni 15. kolovoza u 21:00 ET, a trgovinski par AMP/USD biti će uklonjen dva sata kasnije.

SEC je u podnesku 21. srpnja imenovao AMP i osam drugih tokena kao vrijednosne papire prije nego što je pet dana kasnije objavio da istražuje Coinbase zbog uvrštavanja vrijednosnih papira. Predsjednik SEC-a Gary Gensler izjavio je prošlog tjedna da ne vidi značajne razlike između kripto mjenjačnica i burzi vrijednosnih papira, te da bi to dvoje trebalo regulirati na sličan način .

Binance je jedna od najvećih kripto mjenjačnica na svijetu. Unatoč nedavnom padu tržišta, platforma trenutno obrađuje preko 17 milijardi dolara dnevnog volumena trgovanja, a američka podružnica, Binance.US, više od 400 milijuna dolara. Binance  su u prošlosti kritizirali regulatori zbog slabe usklađenosti s pravilima protiv pranja novca (AML) i poznavanja korisnika (KYC). Međutim, mjenjačnica u posljednje vrijeme ulaže napore na pooštravanju svojih zahtjeva.

23. travanj 2024 22:34