Kripto
StoryEditor

Fond iz Hong Konga planira prikupiti 100 milijuna dolara za kripto ulaganja

30. Ožujak 2023.

Kako se Hong Kong ponovno otvara kripto tržištu, lokalni ulagači pokreću fond od 100 milijuna dolara za financiranje digitalne industrije. Novi fond, ProDigital Future, bit će usmjeren na Web3 tvrtke u ranoj fazi orijentirane na regionalno tržište.

Prema Bloombergovom izvješću, ProDigital Future završio je svoje polugodišnje razdoblje prikupljanja sredstava s prikupljenih oko 30 milijuna dolara. Međutim, planira prikupiti 100 milijuna dolara do kraja 2023. godine.

Fond vode Ben Ng, partner u hongkonškoj dioničkoj tvrtki SAIF Partners, i Curt Shi, dugogodišnji tehnološki ulagač iz Kine. U ovom trenutku, Sunwah Kingsway Capital Holdings i Golin International Group već su uskočili kako bi podržali fond.

Shi je do sada rekao novinarima da je proces prikupljanja sredstava tekao ‘relativno glatko‘, iako su ulagači oprezni glede ulaganja svog novca u kripto projekte. Navodno su u ProDigital Futureu sudjelovali i hongkonški ulagači i neki obiteljski uredi iz Kine, Australije i Singapura.

Fond će prihvatiti Hong Kong i njegovu politiku, ali namjerava biti prisutan u Australiji i Singapuru, kao i u Europi i Sjedinjenim Državama, prema riječima osnivača.

ProDigital Future već je uložio u šest projekata digitalne imovine s metaverse tvrtkom GigaSpace i One Future Football, digitalnom nogometnom ligom iz Australije koja trenutno posluje u stealth modu.

U listopadu 2022. vlada Hong Konga iznijela je ideju o uvođenju vlastitog zakona za reguliranje kripto industrije. Dana 20. veljače, hongkonška Komisija za vrijednosne papire i ročnice objavila je prijedlog režima licenciranja za kripto mjenjačnice, koji bi trebao stupiti na snagu u lipnju.

Režim predlaže potreban postupak licenciranja, zahtijevajući da potencijalni sudionici na tržištu ispune nekoliko preduvjeta, uključujući sigurno skrbništvo nad imovinom, Know Your Customer, Anti-Money Laundering i Borbu protiv financiranja terorizma.

25. travanj 2024 01:31