Kripto
StoryEditor

Izvršni direktor Grayscalea Michael Sonnenshein odlazi s dužnosti

21. Svibanj 2024.
Grayscale Bitcoin Trust

Michael Sonnhenshein, izvršni direktor tvrtke koja vodi najveći bitcoin ETF na svijetu, Grayscalea, odstupio je sa svoje pozicije, navodi se u priopćenju tvrtke u ponedjeljak.

U izvješću se navodi da će Sonnhensheina zamijeniti Peter Mintzberg, koji trenutno radi kao globalni voditelj strategije odjela za upravljanje imovinom Goldman Sachsa.

Mintzberg će preuzeti svoju novu ulogu 15. kolovoza 2024. i istovremeno se pridružiti Upravnom odboru tvrtke. U međuvremenu će Grayscaleov glavni financijski direktor Edward McGee preuzeti odgovornost kao čelnik tvrtke.

- Želim zahvaliti Michaelu na njegovom upravljanju Grayscaleom, jer se pridružio timu 2014. i služio kao izvršni direktor od 2021. Želimo mu sve najbolje - rekao je Barry Silbert, osnivač i izvršni direktor Grayscaleove matične tvrtke, Digital Currency Group (DCG).

Sonnhenshein je zahvalio Silbertu na njihovom partnerstvu tijekom proteklih 10 godina.

- Uzbuđen sam zbog onoga što slijedi. U međuvremenu, tim Grayscale, nastavite raditi - tweetao je u ponedjeljak.

Odlazak dolazi samo četiri mjeseca nakon što je Grayscaleu odobreno pretvaranje njihovog fonda u bitcoin spot ETF, cilj za čije je ostvarenje Sonnhenshein vodio višegodišnju bitku protiv federalnih regulatora.

Nakon što su prošle godine pobijedili SEC na sudu, više upravitelja imovinom, uključujući Grayscale, BlackRock i Fidelity, dobilo je zeleno svjetlo za istovremeno pokretanje prvih bitcoin spot ETF-ova u siječnju. Međutim, unatoč golemoj likvidnosnoj prednosti od samog početka, BlackRockov fond sada je gotovo nadmašio Grayscale u smislu imovine kojom upravlja.

Pod Sonnhensheinom, tvrtka je odlučila zadržati svoju godišnju naknadu za upravljanje na povišenih 1,5 posto, tjerajući tako ulagače iz Grayscalea u korist jeftinijih proizvoda konkurenata.

Sve do ovog mjeseca, Grayscale je pretrpio neprestani niz dnevnih neto odljeva, pri čemu je količina bitcoina koju fond drži pala za više od 50 posto.

26. lipanj 2024 04:32