Kripto
StoryEditor

JPMorgan i Wells Fargo izvješćuju da drže dionice nekoliko spot bitcoin ETF-ova

13. Svibanj 2024.

Financijska tvrtka JPMorgan Chase objavila je ulaganja u bitcoin spot ETF-ove koje nude Grayscale, ProShares, Bitwise, BlackRock i Fidelity.

U podnošenju dokumenata američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) 10. svibnja, JPMorgan Chase je izvijestio da drži dionice ProShares Bitcoin Strategy ETF-a, BlackRockovog iShares Bitcoin Trusta, Fidelityjevog Wise Origin Bitcoin Funda, Grayscale Bitcoin Trusta i Bitwise Bitcoin ETF-a u vrijednosti od otprilike 760.000 dolara.

Podnesak SEC-u stigao je istog dana kada je Wells Fargo također izvijestio o izloženosti Grayscale i ProShares Bitcoin ETF-ovima. Susquehanna International Group izvijestila je 7. svibnja da je u prvom tromjesečju 2024. kupila dionice spot kripto ETF-ova u vrijednosti većoj od milijardu dolara.

JPMorgan Chase je najveća banka u SAD-u po imovini, koja upravlja s otprilike 2,6 bilijuna dolara. SEC je dodao da promatrači ne bi trebali pretpostaviti da su informacije koje je dostavila financijska tvrtka ‘točne i potpune’.

SEC je odobrio uvrštenje i trgovanje spot bitcoin ETF-ovima na američkim burzama u siječnju. 23. svibnja krajnji je rok da regulatorna agencija odluči o ethereum spot ETF zahtjevima.

24. lipanj 2024 18:04